PSD, ALDE și UDMR au semnat un acord de colaborare parlamentară

PSD, ALDE și UDMR au semnat un acord de colaborare parlamentară

PSD, ALDE și UDMR au semnat, miercuri, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare parlamentară.

Documentul a fost semnat de liderii celor trei formațiuni politice.

„Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă, care să ne asigure o stabilitate politică și o stabilitate macroeconomică pentru a reuși să generăm o creștere economică sustenabilă care să înceapă să se vadă în mod serios în buzunarele românilor. Acordul stabilește foarte pe scurt principiile de colaborare și obiectivele urmărite într-o viitoare guvernare”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a arătat, la rândul său, că au existat discuții în ultimele două zile cu coaliția de guvernare formată de PSD și ALDE, concluzia acestora fiind colaborarea în plan parlamentar, pe o perioadă de patru ani, respectiv o analiză pe fiecare sesiune parlamentară referitoare la stadiul acestei colaborări.

„Această colaborare este necesară din mai multe motive — și aici putem sublinia stabilitatea politică, creșterea economică și rezolvarea acelor relații între majoritate și minoritate despre care noi credem că e important din punct de vedere al stabilității politice, fiindcă cu toții suntem interesați de o creștere sustenabilă, de locuri de muncă, de salarii mai decente pentru fiecare cetățean și, în același timp, suntem interesați și de drepturile cetățenești și ca drepturile minorităților naționale să fie respectate”, a arătat președintele UDMR.

El a menționat că vor exista săptămânal consultări cu liderii grupurilor parlamentare și un dialog permanent între partidele semnatare.

„Vrem să dăm Parlamentului un rol important în perioada care urmează, fiindcă fără un parlament puternic nu există un stat de drept în România funcțional din punct de vedere al valorilor democratice. Și noi suntem convinși că în acest moment rolul parlamentului trebuie întărit, va fi și un demers comun în acest sens. Deci, această colaborare parlamentară sunt convins că va fi benefică pentru fiecare cetățean, pentru fiecare comunitate”, a adăugat Kelemen Hunor.

Categoria: Politica