PSD a pus o mulțime de bariere în calea dezvoltării economice a județului Bistrița-Năsăud, inclusiv îngrădind accesul firmelor locale la fonduri europene.

PSD a pus o mulțime de bariere în calea dezvoltării economice a județului Bistrița-Năsăud, inclusiv îngrădind accesul firmelor locale la fonduri europene.

De exemplu, anul trecut PSD a exclus de la finanțare firmele din Transilvania pe Programul Operațional Regional, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii. Pe această axă, întreprinderile mici și mijlocii din regiunile de dezvoltare Nord-Est și Vest vor putea beneficia de sume nerambursabile cuprinse între 200 de mii și 1 milion de Euro pentru sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor. De ce firmele din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, din care face parte și județul Bistrița-Năsăud, nu pot accesa și ele asemenea finanțări?
✅ Într-o interpelare adresată ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, l-am întrebat pe acesta dacă actualul Guvern are de gând să corecteze nedreptatea făcută de PSD fimelor din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Mai precis, i-am cerut să îmi comunice dacă regiunea Nord-Vest va fi inclusă în următoarea sesiune de finanțare pe POR 2.2. În același timp, pentru ca firmele să își poată pregăti proiectele, i-am solicitat ministrului să îmi spună când va fi încheiat, aprobat și publicat ghidul care prevede criteriile și condițiile obligatorii pentru aplicanți.
✅ Pornind de la potențialul pe care județul nostru îl are în privința dezvoltării de activități neagricole în mediul rural, l-am mai întrebat pe ministrul Boloș dacă va mai exista o sesiune de accesare a P.N.D.R., submăsura 6.4, prin care poate fi finanțată, de exemplu, și construcția de pensiuni agroturistice.
Am convingerea că întreprinderile mici și mijlocii trebuie să fie motorul dezvoltării județului Bistrița-Năsăud. De aceea, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru încurajarea și sprijinirea inițiativei private, inclusiv facilitând accesul întreprinzătorilor la finanțări europene nerambursabile.

 

Categoria: Politica

Scrie un comentariu

<