Protocolul PSD-UNPR stă sub semnul întrebării. La Bistriţa-Năsăud, UNPR vrea liste separate

Protocolul PSD-UNPR stă sub semnul întrebării. La Bistriţa-Năsăud, UNPR vrea liste separate

PSD şi UNPR par să nu se mai înţeleagă la nivel de lideri naţionali, în ecuaţia politică naţională apărând,tot mai des, soluţia listelor separate la alegerile locale.

Ce spune PSD?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la Bistriţa, că este curios să vadă cum va merge protocolul cu UNPR după demisia lui Gabriel Oprea, primele discuţii urmând să aibă loc luni. “Suntem curioşi şi noi să vedem cum va merge protocolul UNPR după demisia domnului Oprea. O să vedem ce poziţie adoptă cei care au rămas, preşedintele interimar, domnul Onţanu, ceilalţi colegi”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD va discuta, luni, cu Neculai Onţanu şi cu colegii acestuia din Parlament, să vadă „ce au de gând să facă”.

 

Ce spune UNPR BN?

 

În ceea ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, aici, situaţia a fost deja tranşată, progresiştii anunţând faptul că  UNPR nu va colabora decât formal cu PSD la nivel judeţean, decizia Biroului Permanent Judeţean fiind aceia de-a merge pe liste separate pe data de 5 iunie.

„Avem candidaţi la primăria Bistriţa, oraşele Năsăud şi Beclean, dar şi în alte 41 de comune. Am decis să mergem singuri, dar nu pot exclude colaborări punctuale la nivel de UAT-uri cu toate partidele politice, că e PSD, că e PNL”, a spus Constantin Alexandru.

 

Joi, Gabriel Oprea demisionat din funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României. Oprea a trimis UNPR o scrisoare în care îşi anunţa demisia de la şefia partidului pentru a nu afecta imaginea partidului pe care l-a fondat şi care se află „în faţa unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său”.

 

Categoria: Politica