Protocolul dintre PSD şi UNPR va fi semnat şi în Bistriţa-Năsăud

Protocolul  dintre PSD şi UNPR va fi semnat şi în Bistriţa-Năsăud

Liderii PSD şi cei ai UNPR au semnat astăzi un protocol de colaborare pentru alegerile locale si parlamentare. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, protocolul va fi analizat în Comitetul Executiv Judeţean şi semnat cu liderii bistriţeni ai UNPR.
Conform documentului, PSD şi UNPR se pot alia la alegerile locale în teritoriu, cele doua partide vor intra pe listă comună la alegerile parlamentare, iar UNPR şi PSD vor vota împotriva unei propuneri de lege privind trecerea la alegerea primarilor în două tururi.

Ce spune Radu Moldovan?

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan ne-a precizat că în Bistriţa-Năsăud, cele două partide au fost destul de apropiate, relaţiile fiind amiabile.
“Nu există niciun fel de probleme aici la Bistriţa. Vom discuta astăzi (n.red. – joi) în şedinţa de Comitet Executiv prevederile acestui document, după care ne vom întâlni cu preşedintele UNPR, Alexandru Constantin. Parlamentarele încă sunt departe, dar cu siguranţă că lista va fi construită în baza rezultatelor obţinute la alegerile locale”, a spus Radu Moldovan.

Neoficial…

Pe de altă parte, UNPR a încercat să își asigure spatele. Potrivit ȘtiripeSurse Dragnea și Oprea ar fi încheiat un acord neoficial potrivit căruia fiecare organizație județeană PSD ar putea organiza o întâlnire în care se angajează să pună pe liste la alegerile parlamentare câte un candidat UNPR, fie pentru Senat, fie pentru Camera Deputaților, iar numărul parlamentarilor UNPR pe lista eligibilă nu va fi mai mare de 30, potrivit informațiilor neoficiale.

Categoria: Politica Locala