Protestatarii din fața Palatului Administrativ se organizează și au cereri politice. Se cer alegeri anticipate

Protestatarii din fața Palatului Administrativ  se organizează și au cereri politice. Se cer alegeri anticipate


Peste 100 de bistrițeni s-au strâns în această seară în fața Palatului Administrativ, continuînd, așa cum au promis seria de proteste începute săptămâna trecută. Dacă până astăzi, protestatarii au susținut nepolitizarea Justiției, în această seară, aceștia au adoptat o ”Declarație de Independență a Justiției”.

Potrivit noii ”Declarații de Independență”, președintele PSD BN, Radu Moldovan, ar trebui să își ceară scuze bistrițenilor pentru că îl susține pe Liviu Dragnea. 

Declarație

  1. Cerem demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte a Camerei Deputaților. Un condamnat penal nu poate rămâne într-o funcție publică de cel mai înalt rang a Statului român.
  2. Cerem demisia Guvernului Dăncilă pentru că nu putem accepta să fim conduși de o mână de incompetenți, agramați și analfabeți, care nu se preocupă de interesele țării ci acționează numai pentru a-și salva stăpânul de la pedeapsa meritată.
  3. Nu acceptăm ca legile justiției să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență. Cerem desființarea „Comisiei Iordache” și preluarea de către comisiile juridice ale celor două camere a modificărilor legilor justiției, a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, pe baza unor dezbateri serioase, ținând cont de opiniile Consiliului Superior al Magistraturii, ale Înaltei Curți de Casație și Justiție precum și ale asociațiilor magistraților.
  4. La urmă, dar nu în cele din urmă, solicităm liderilor PSD Bistrița-Năsăud Doina Pană, vicepreședinte PSD pentru Regiunea de Nord-Vest, și Radu Moldovan, președinte PSD Bistrița-Năsăud, să-și retragă semnătura de pe declarația de susținere a lui Liviu Dragnea. Prin semnătura lor au făcut de rușine o comunitate întreagă!

Categoria: EVENIMENT