PRORUSUL IGOR DODON, FAVORIT PENTRU PREŞEDINŢIA MOLDOVEI

PRORUSUL IGOR DODON, FAVORIT PENTRU PREŞEDINŢIA MOLDOVEI

Politicianul prorus Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la scrutinul din 30 octombrie, este dat favorit în primul tur în două sondaje de opinie difuzate miercuri, transmite Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Centrul de Cercetări Sociologice, Dodon ar acumula 28,5% în primul tur al alegerilor prezidenţiale, fiind urmat de Maia Sandu cu 16%. Pe locul ar treilea s-ar situa Marian Lupu (12,5%), iar pe patru, Andrei Năstase (12%).

Pe de altă parte, un sondaj difuzat miercuri de compania Intellect Group arată că pentru Igor Dodon ar vota 33,5% din cetăţenii cu drept de vot, acesta fiind urmat de Marian Lupu – 12,7%, Andrei Năstase – 12%, Maia Sandu – 11,5% şi Iurie Leancă – 7%.

Totodată, 65% dintre respondenţi au declarat că direcţia în care merge ţara este greşită. Problemele care îi preocupă cel mai mult pe cetăţenii moldoveni sunt salariile mici, corupţia şi preţurile ridicate la produse.

Sondajul difuzat de Centrul de Cercetări Sociologice a fost realizat în perioada 21 septembrie – 8 octombrie pe un eşantion de 1.100 de persoane şi a avut o marjă de eroare de +/-3%.

Scrutinul prezidenţial din Republica Moldova din 30 octombrie este primul în ultimii 20 de ani la care şeful statului va fi ales prin vot direct de către cetăţeni.

Categoria: DIASPORA