Promenada inimilor în Parcul Municipal Bistrița

Promenada inimilor în Parcul Municipal Bistrița

Clubul Rotary BISTRITA NOSA si Rotary BISTRITA, împreună cu Forumului  Naţional de Prevenție si Colegiul Medicilor Bistrita-Nasaud continuă programul “Promenada Inimilor 2017”
cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
Cluburile Rotary Bistrita Nosa si Rotary Bistrita, continuă și în 2017, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare si utilizare a unui traseu accesibil, care îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.
Traseul din Parcul Municipal Bistrita care are o lungime de 1,6 km, începe din zona spatiului de joaca de langa SalaPolivalenta, înconjoara parcul si se incheie la locul de plecare. La fiecare 100 m exista
placute de marcaj care ofera informatii despre traseu si distanta parcursa. A V-a editie a programului va avea loc in data de 1 octombrie 2017, ora 17:00, prin organizarea unei plimbari in grup, la care sunt invitați sa participe toți locuitorii oraşului Bistrita . “La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul  central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă– membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network. Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programula fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Categoria: EVENIMENT