Profesorul Vasile Maternik, la un pas să fie linșat de mulțimea furioasă care a protestat și astăzi în fața școlii din localitate

Profesorul Vasile Maternik, la un pas să fie linșat de mulțimea furioasă care a protestat și astăzi în fața școlii din localitate

Condamnat de instanță pentru agresarea a doi elevi în 2017 dar și cu alte procese de agresiune față de alți elevi pe rol, Vasile Maternik a ajuns în această dimineață la locul de muncă, sub protecția poliției și jandarmilor instituții cărora le-a cerut un ordin de protecție. Cu niciun chip mulțimea furioasă nu i-a permis dascălului să intre în școală, oamenii fiind cu greu potoliți de jandarmi și polițiștii pentru ca situația să nu degenereze. În îmbulzeală, unei femei i s-a făcut rău. La protestul exploxiv de astăzi a fost prezent și inspectorul școlar de sector, profesorul Vasile Șteopoaie iar mulțimea dezlănțuită a fost supravegheată de pe margine de către o dubă de mascați.

Până la urmă, Maternik a trebuit să facă cale întoarsă după ce i-a prezentat directorului școlii, Daniel Sasu, o fișă medicală de medicina muncii ce nu avea bifată rubrica ”Apt” pentru profesie. Profesorul de sport a spus că va reveni cu problema rezolvată, însă protestatarii sunt deciși să nu-și mai trimită copii la școală dacă Vasile Maternik va mai preda la școala din Șanț, sătui de teroarea instituită față copii sau chiar dascăli colegi.

După cum ne-au declarat, șănțenii sunt deciși să-și continue protestele, pentru care au primit autorizație și, un lucru interesant, câteva mămici au semnat astăzi la postul de poliție din localitate pentru a primi, la rându-le, pentru copiii lor protecție din partea poliției pentru profesorul bătăuș.

Foto și text: Radu Sîrbu

Categoria: EVENIMENT