Procurorul Adrian Briciu despre crima care a șocat Bistrița: Cei doi și-au recunoscut fapta!

Procurorul Adrian Briciu despre crima care a șocat Bistrița: Cei doi și-au recunoscut fapta!

Crima care a șocat Bistrița  a avut ca scop tâlhăria, autorii fiind interesați de bunurile victimei care i-a primit în propria casă: o borsetă, un telefon, un ceas de mână, câteva bijutarii din metale neprețioase și suma de 100 de lei!

Potrivit  procurorului Adrian Briciu, șef secție urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cei doi tineri în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, frați, provenind dintr-o familie de pe raza comunei Lechința, și-au cunoscut victima întâmplător pe o stradă din municipiul Bistrița.

Victima, un bărbat în vârstă de 71 de ani, la data de 2/3 februarie, a plecat acasă însoțit de cei doi frați. Odată ajunși la domiciliul victimei, agresorii și-au bătut gazda folosindu-se de diferite obiecte dure, inclusiv de un cuțit luat din bucătăria apartamentului.

„La data de 7 februarie s-a pus în mișcare acțiunea penală față de cei doi autori pentru comiterea infracțiunii de omor calificat pedepsită de lege cu detențiunea pe viață, sau cu pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani, precum și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, pedepsită de lege cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi. Tot la data de 7 februarie față de cei doi autori s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. Cei doi și-au recunoscut fapta” –  adeclarat procurorul Adrian Briciu.

Unul dintre cei doi frați, cel mai mare, a mai avut probleme cu legea încă de când era minor. Ultimele fapte ale acestuia, o tentativă de tâlhărie și o tâlhărie calificată, i-au adus o condamnare de doi ani și patru luni. A fost arestat în 15 dec 2016 și eliberat condiționat la 11 sept 2018 de Judecătoria Bacău, rest de 191 de zile de încarcerare, scrie stiridebistrita.ro

 

Categoria: EVENIMENT