Primii 100 de km din „Via Transilvanica” au fost marcaţi. La acţiune participă şi preşedintele Radu Moldovan dar şi Alin şi Tibi Uşeriu

Primii 100 de km din „Via Transilvanica” au fost marcaţi. La acţiune participă şi preşedintele Radu Moldovan dar şi Alin şi Tibi Uşeriu


Acţiunea de marcare a celor 126 de km din traseul „Viei Transilvanica” care străbate judeţul Bistriţa-Năsăud a început luni în comuna Lunva Ilvei, acolo unde, preşedintele Radu Moldovan, alături de primarul Flaviu Lupşan au bătut primul pichet. A urmat apoi marcarea traseului pe raza comunelor Tiha Bârgăului, Bistrița-Bârgăului și Livezile.

În județul Bistrița-Năsăud traseul are o lungime de aproape 126 de km și trece prin cele mai pitorești zone din comunele Monor, Șieuț, Șieu, Mărișelu, Dumitrița, Cetate, Livezile, Bistrița-Bîrgăului, Tiha Bîrgăului și Lunca Ilvei.

„Am ajuns la limita dintre Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului cu Via Transilvanica, #DrumulCareUnește, unde am fost primiți cu multă prietenie de primarul Laba Vasile și oameni tare faini care sustin proiectul Tășuleasa Social!

Urmează să părăsim una dintre cele mai frumoase zone ale României, Valea Bârgăului, și în foarte puțin timp intram spre “Dealul Negru”in comuna Livezile și apoi spre comuna Cetate”, spune preşedintele ADI Turism, Răzvan Cerceja.

 

Radu Moldovan: „ Le mulțumesc tare mult tuturor primarilor de pe Valea Bârgăului și primarului din Lunca Ilvei pentru susținerea acestui proiect! De asemenea, mulțumesc personalului silvic din această zonă, colegilor mei de la Salvamont,celor de la Asociatia Turism BN și în mod special lui Alin și Tibi Useriu de la “Tăsuleasa”!

De la Cetate, Via Transilvanica va continua să descopere noi trasee deosebite pe Valea Șieului!

“Via Transilvanica – Drumul care unește” va străbate 10 județe și va avea 950 de km. El pleacă de la Podul lui Apolodor din Damasc din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți și va străbate Transilvania și Bucovina, până la Mănăstirea Putna din județul Suceava.

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT