Primarul Vasile Şut: Copiii de la Piatra Fântânele au de suferit. Nu vin la cursuri de 3 săptămâni!

Primarul Vasile Şut: Copiii de la Piatra Fântânele au de suferit. Nu vin la cursuri de 3 săptămâni!

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut, speră că problema de la Şcoala Gimnazială din Piatra Fântânele se va rezolva în timp vât mai scurt, pentru că cel mai mult au de suferit copiii, mai ales că o parte dintre ei nu mai vin la cursuri de aproape 3 săptămâni.

„Nu ştiu de la ce a pornit toată această situaţie. Este o problemă la o parte dintre părinţii elevilor din clasele I-IV. O parte dintre părinţi sunt mulţumiţi de doamna învăţătoare, o parte nu, că i-ar fi bătut. Problema este că nu i-au mai trimis la şcoală. În ciclul primar, opt copii vin, opt copii nu vin. Şi la gimnaziu sunt elevi care absentează, asta după ce nu mai sunt cazaţi la mănăstire. Am înţeles că e o problemă tot cu doamna profesoară. Mâine va avea loc o şedinţă, la care vor participa reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Primărie, şcoală, părinţi”, ne-a declarat primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, un gust amar vine după ce şcoala a fost reabilitată complet, practic este „o casă nouă”, iar elevii nu se pot bucura de noile condiţii oferite.

„Am un gust amar, cu privire la acestă situaţie. Am reuşit să reabilităm şcoala, o investiţie finanţată prin PNDL, în valoare de aproximativ 500.000 lei. Mai avem de rezolvat câteva lucruri prin cirte. Copiii au o casă nouă, iar în loc să se bucure de noile condiţii, avem această problemă. Să sperăm că se va rezolva, pentru că e a 3-a săptămână în care copiii nu vin la cursuri. Copiii suferă cel mai mult, am avut discuţii cu părinţii şi i-am stimulat să-şi trimită copiii la şcoală”, a precizat edilul comunei.

În ceea ce priveşte transportul elevilor, Tiha Bârgăului dispune de un singur microbuz şcolar, care nu poate deservi întreaga comunitate. Mai mult, mijlocul de transport nu ar putea ajunge şi la Ciosa, şi în zona Zimbru (spre limită judeţ Suceava) şi pe alte dealuri.

Potrivit acestuia, în toată această poveste, ar putea fi vorba şi despre nişte orgolii didactice, asta pe fondul unui nou management la Şcoala Gimnazială Tiha Bârgăului, care coordonează şi activitatea de la Piatra Fântânele, dar şi al pensionării unui dascăl de la şcoala de la limită de judeţ.

Mai mult, în urmă cu câţiva ani, o altă învăţătoare a fost reclamată de părinţi, la Ciosa, a fost schimbată, iar acum cadrul didactic se judecă cu şcoala şi cere despăgubiri. Aşadar, există o tradiţie în toate.

 

Categoria: Politica Locala