Primarul Sever Mureșan, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei la hramul mănăstirii de la Buscatu-Telcișor

Primarul Sever Mureșan, alături de  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei la hramul mănăstirii de la Buscatu-Telcișor


Biserica naște și crește Sfinți, toți cei botezați în numele Sfintei Treimi sunt candidați la sfințenie. Acesta a fost mesajul pe care Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului l-a transmis credincioșilor prezenți la Mănăstiriea de la Buscatu-Telcișor. Aici, a fost prezent și primarul comunei Telciu, Sever Mureșan.

Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată Părintele Mitropolit Andrei alături de un sobor de slujitori. După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe credincioși să aibă râvna de a-L urma pe Mântuitorul Hristos și de a se sfinți.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a adresat pelerinilor îndemnul, în ciuda accesului dificil în zonă, de a vizita mănăstirea și în alte duminici și sărbători.

Sever Mureșan: ” E un loc frumos aici la Buscatu, sunt locuri frumoase și biecuvântate, așa că m-am bucurat alături de ceilalți credincioși de liniște, de rugăciune, de Dumnezeu. Îi mulțumesc Înaltpreasfințitului Părintele Mitropolit Andrei, în numele meu și al telcenilor pentru mesajul care l-a dat la această sărbătoare a hramului”.

Așezământul monahal din localitatea Telcișor Buscatu a fost inițial schit al mănăstirii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Țara Năsăudului.

În anul 2008 a încetat să mai funcționeze deoarece a rămas fără monahi.

Schitul a fost reînființat în 2011, iar din 2012 a primit statut de mănăstire. Starețul așezamantului este protosinghelul Porfirie Țanc.

Categoria: EVENIMENT