Primarul Ovidiu Teodor Crețu alături de vicepremierul Daniel Suciu la Summitul european al regiunilor și orașelor din România

Primarul Ovidiu Teodor Crețu alături de vicepremierul Daniel Suciu la Summitul european al regiunilor și orașelor din România

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Summitului european al regiunilor și orașelor din România la PalatulParlamentului.

Cu acest prilej, viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice Vasile Daniel Suciu a participat la Reuniunea asociațiilor municipiilor  din România, unde a răspuns punctual întrebărilor reprezentanților autorităților locale.

“Vă asigur că veți găsi permanent în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și în persoana mea un partener de nădejde și cred că tărie că vocea autorităților locale trebuie ascultată și este ascultată de către instituția noastră.”

Summitul european al regiunilor și orașelor este organizat în contextul exercitării de către #Romania a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, în parteneriat de Comitetul European al Regiunilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Afacerilor Externe.

Daniel Suciu, vicepremier: ” Aproape 1000 de participanți din toată Europa, al 8-lea Summit al Comitetului European al Regiunilor, al doilea eveniment ca amploare din cele 6 luni ale Președinției Rotative asigurate de Guvernul României și multe cunoștințe noi printre oaspeții noștri. Gazdă și organizator a fost MDRAP și sunt foarte mândru de organizarea impecabilă și reacțiile pozitive ale invitaților europeni. M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu colegii din structurile administrației locale, să le reafirm parteneriatul pe care mi-l doresc cu ei și să îi asigur de tot sprijinul meu. Iar la final, i-am îndemnat să fie mândri de performanța României, care la jumătatea președinției rotative a închis deja 70 de dosare europene, o performanță remarcată de absolut toată lumea”, ne-a spus Suciu.

 

„Gestionăm cel mai de succes program de investiţii creat după 1989, Programul Naţional de Dezvoltare Locală. 47 de miliarde de lei au fost alocate de Guvernul României pentru 12.681 de investiţii în toată țara. Practic, nu există unitate administrativ-teritorială, fie că discutăm de Consiliu Judeţean, municipiu, oraş sau comună, care să nu aibă o investiţie în derulare pe acest program”, a conchis vicepremierul român.

Categoria: EVENIMENT