Primarul Ovidiu Creţu: Vom ataca în instanţa de contencios decizia Camerei de Conturi Bistriţa-Năsăud

Primarul Ovidiu Creţu: Vom ataca în instanţa de contencios decizia Camerei de Conturi Bistriţa-Năsăud

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, susţine că municipalitatea va contesta, în instanţa de contencios administrativ, Decizia 24/2017 a Camerei de Conturi Bistriţa-Năsăud, „punct cu punct”. Potrivit acestuia, în prima etapă a fost transmisă o contestaţie la Camera de Conturi, care este analizată de Comisia de soluţionare a contestaţiilor de la nivelul Curţii de Conturi, aşteptându-se o adresă oficială şi ulterior va începe demersul în instanţă.

„Normal că vom ataca în instanţă această decizie a Camerei de Conturi. Vom merge în judecată pentru fiecare abatere descrisă de aceştia. Aşteptăm să vină soluţia de la contestaţia trimisă”, ne-a declarat primarul municipiului.

Acesta a dat ca exemplu situaţia reclamată de Camera de Conturi cu privire la neîncasarea contravalorii daunei produse la locuinţele sociale, în valoare de peste 960 mii lei. „Nu s-au recuperat banii, însă noi suntem în judecată cu societatea de asigurare. Demersul a fost făcut de Primăria Bistriţa”, a explicat Ovidiu Creţu.

Primarul Bistriţei a menţionat că şi în ceea ce priveşte aşa-zisele „plăţi nelegale aferente organizării de şantier privind amenajarea pârtiei de schi”,  a căror valoare estimată este de circa 532 mii lei, există argumente solide pentru a contesta în instanţă. „Având în vedere contractul existent, constructorul e obligat să predea la recepţia finală terenul aşa cum a fost el iniţial. Ar fi fost o problemă să nu ne predea terenul aşa cum scria în contract. Am încercat să explicăm auditorilor de la Camera de Conturi, dar poate nu ne-am făcut înţeleşi”, a mai spus primarul Creţu.

Una peste alta, municipalitatea va încerca să demonteze toate aceste aspecte expuse în Decizia Camerei de Conturi Bistriţa-Năsăud, inclusiv în cazul sumei de 29 milioane lei, care reprezintă obligaţii de plată născute după data deschiderii procedurii falimentului pentru care nu ar fi fost luate „măsuri legale” de către Primăria Bistriţa, pentru achitarea acestora de către lichidatorii judiciari.

Categoria: Administratie