PRIMARUL OVIDIU CREŢU: Cred că în ultima săptămână din ianuarie se va putea schia pe dealul Cocoşului

PRIMARUL OVIDIU CREŢU: Cred că în ultima săptămână din ianuarie se va putea schia pe dealul Cocoşului

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu ne-a confirmat în această seară faptul că în perioada 20-30 ianuarie a.c., pârtia de pe dealul Cocoşului va deveni domeniu schiabil

” Cred şi sper să ne putem încadra în acest termen. De altfel, zilele următoare, poate chiar pe 9 ianuarie, ajung la Bistriţa reprezentanţii firmei care ne furnizează echipamente, cei de la Doppelmayr. Ei vor face probe, primele la rece, dar, în funcţie de cum vor decide aceştia, vom lua şi noi hotărâri. Poate vor avea nevoie de probe şi la CALD, să zic aşa, cu întreaga instalaţie în funcţiune, cu schiori. Tot aici mai trebuie să luăm în calcul şi operatorul care va lucra cu instalaţiile pârtie, aşadar, rămîne să vedem cum se vor derula toate aceste evenimente”, a spus primarul Bistriţei,

Pârtia de schi din Bistriţa este situată la o altitudine ce nu depăşeşte 680 metri, are o lungime de 1,3 kilometri, este dotată cu telescaun şi instalaţie de zăpadă artificială.

Fondurile necesare pentru această investiţie, care se ridică la peste 5 milioane euro, au fost obţinute de primărie în baza unui credit bancar.

Lucrările de amenajare a pârtiei au fost efectuate de firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, iar echipamentele au fost furnizate de firma austriacă Doppelmayr, în baza contractului adjudecat de cele două companii în luna august a anului trecut.

Categoria: EVENIMENT