Primarul OT Creţu: Primăria Bistriţa nu poate să amplaseze bariere pe trecerile de cale ferată. Conform legii, doar CFR Călători poate face acest lucru

Primarul OT Creţu: Primăria Bistriţa nu poate să amplaseze bariere pe trecerile de cale ferată. Conform legii, doar CFR Călători poate face acest lucru

Toţi cei cinci tineri aflaţi în maşina lovită ieri de o garnitură de tren au decedat. Dacă două fete şi un băiat de 20 de ani au murit, consecinţă a impactului nimicitor, o altă victimă  a decedat la scurt timp după accident, în timp ce o altă fată de 12 ani nu a supravieţuit rănilor căpătate şi a murit la spital.

Contactat telefonic, primarul Ovidiu Teodor Creţu, ne-a precizat că municipalitatea nu poate să intervină la respectiva trecere de cale ferată, deoarece, conform legislaţiei în vigoare, doar proprietarul „domeniului”, poate să facă intervenţii sau să amplaseze bariere, sau instalaţii care produc semnal audio sau luminoase: CFR Călători sau direct Ministerul Transporturilor.

„ În 2015, atunci când s-a produs un alt accident la aceiaşi trecere de cale ferată, primăria a tot făcut adrese către compania de căi ferate, dar nu s-a întâmplat nimic. Acum, cred că voi merge direct la ministrul Transporturilor, altfel, cred că va dura mult prea mult. E nevoie de un ordin direct. Sper să rezolvăm cât mai repede bariera la respectiva trecere de cale fwrată”, ne-a spus primarul Creţu.

 

Remintim faptul că ieri la trecerea de cale ferată din cartierul bistriţean Viişoara s-a produs un grav accident feroviar, în urma căruia au decedat cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 12 ani, după cum urmează:  Lavinia Petruț-Pop ,  şoferiţa de 19 ani ce a intrat cu maşina în tren. Aceasta făcea parte din Consiliul Județean al Tinerilor şi era elevă la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița. Darius Petruț-Pop avea 20 de ani şi a studiat la Liceul Tehnologic de Servicii, la fel ca sora lui. De asemenea, Daria Pop Petruț avea 14 ani, era elevă la Școala Gimnazială nr. 4, la fel ca sora ei Cosmina, de 12 ani, care a fost transportată cu elicopterul SMURD la Mureş, singura ce a scăpat din cei cinci, însă a decedat şi ea la spital. Celălalt tânăr, de 20 de ani, Rafa Manta  a studiat la Liceul cu Program Sportiv.

 

Categoria: EVENIMENT