Primarul Doru Crișan: Politicile USR sunt în defavoarea oamenilor, în defavoarea siguranței acestora, în defavoarea cetățenilor din Bistrița-Năsăud

Primarul Doru Crișan: Politicile USR sunt  în defavoarea oamenilor, în defavoarea siguranței acestora, în defavoarea cetățenilor din Bistrița-Năsăud

Reuniunea Comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond Cinegetic (care s-a reunit la finalul acestei săptămâni la Bistrița), îl pune pe Doru Crișan, primar al comunei Prundu Bârgăului, într-o poziție publică politică. Nu este pentru prima dată când ambițiosul primar Doru Crișan se lansează pe un vector de comunicare politică, și nu o face rău deloc.

Faptul că senatorul USR, Mihai Goțiu, membru al Comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond Cinegetic a declarat public că se opune proiectului de reabilitare a acumulării de la Colibița, a fost o chestiune care l-a deranjat, pe bună dreptate, pe Doru Crișan. Practic, Doru Crișan își face debutul ca vector de comunicare al PSD, demonstrând capacități politice.

Doru Crișan: ” Am constatat cu amărăciune că unii domni parlamentari ai USR, din dorința de a fi contra cu orice preț, nu țin cont de munca a sute de oameni, de realitățile din teren, de nevoia oamenilor de a fi în siguranță și se opun unor proiecte de o maximă importanță pentru comunitatea noastră.

Proiectul privind Mărirea gradului de siguranță al acumulării Colibița și realizarea unor lucrări importante de amenajare a malurilor râului Bistrița, amenajări care ajung inclusiv în localitatea noastră, este contestat de un parlamentar USR, deși proiectul este extrem de necesar și așteptat de foarte multă vreme de întreaga Vale a Bârgăului.

De mai bine de doi ani se discută despre modul în care se vor realiza aceste lucrări, despre modul în care peste 114.000 de cetățeni vor fi puși în siguranță după realizarea lucrărilor de la barajul Colibița și a celor de amenajare a malurilor râului.

Este un proiect ambițios, un proiect de 50 de milioane de euro, care presupune numeroase lucrări de asigurare și protejare a resurselor de apă; de apărare împotriva inundațiilor atât a locuințelor, a terenurilor cât și a infastructurii; de protejare și îmbunătățire a calității mediului înconjurător și a standardelor de viață existând o preocupare permanentă pentru găsirea de soluții și materiale prietenoase cu mediul, în conformitate cu recomandările JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).

Proiectul a fost în consultare și în dezbatere publică luni în șir. A fost modificat conform cerințelor de mediu. Deși au mai existat voci care au contestat golirea lacului de la Colibița, timp de un sezon, oamenii au înțeles cât de important este un astfel de proiect ce va proteja peste o treime din populația județului Bistrița-Năsăud și, cu precădere, populația și locuințele de pe întreaga Vale a Bârgăului.

Nu am văzut pe nimeni de la USR la dezbaterile pe tema acestui proiect, la discuțiile legate de modalitatea în care vor fi făcute lucrările și protejat mediul…

Spre surprinderea și dezamăgirea mea, acum, că ne apropiem de startul campaniilor electorale, USR a găsit o nouă portiță de a-și face imagine și de a se opune lucrurilor bune din țara noastră. În speță, senatorul USR de Cluj fost singurul din Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic (care s-a reunit la finalul acestei săptămâni la Bistrița) care s-a opus realizării acestui proiect.

Afirmațiile domniei sale, totalmente pe lângă realitatea din teren, mă îndeamnă să cred că politica pe care acest partid o face este în defavoarea oamenilor, în defavoarea siguranței acestora, în defavoarea cetățenilor din Bistrița-Năsăud.

Specialiștii care au gândit modul în care se va realiza proiect, modul în care se vor realiza lucrările, cum se va face golirea lacului și modalitatea în care vor fi protejate malurile, au zeci de ani de studii și au realizat proiectul respectând normele de mediu. Sunt sute de oameni care au lucrat mai bine de doi ani la acest proiect și, iată însă că apare un domn, care nu are nimic de-a face cu acest domeniu și… critică, acesta fiind probabil modul său de a arăta lumii că parlamentarii USR se implică.
În realitate însă aberațiile pe care domnia sa le susține cu încăpățânare dovedesc un singur lucru: că trebuie să fie contra, indiferent de ce se realizează și ce se propune în România.

Sunt dezamăgit și revoltat de modul în care acești indivizi, apăruți peste noapte într-o funcție, înțeleg să ajute și să se implice în proiectele deosebit de importante pentru comunitate.

Am fost și voi rămâne întotdeauna un om deschis la dialog, un om care așteaptă propuneri, idei, soluții din partea celor care sunt dispuși să se implice și să aducă un plus valoare, indiferent din partea cui vin însă atitudinea parlamentarilor USR, care susțin lucruri neadevărate numai din dorința de a ieși în față și de a crea probleme, și mai apoi să se erijeze în mari salvatori, este una de neacceptat.

Categoria: Politica