Primarul din Rodna a fost premiat de AFIR pentru cinci proiecte în valoare de peste 5 milioane de euro

Primarul din Rodna a fost premiat de AFIR pentru cinci proiecte în valoare de peste 5 milioane de euro

Sărbătoare mare la Satu Mare cu prilejul împlinirii a 18 ani de la înființarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi a structurii sale aferente, Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 6 NORD VEST- Satu Mare. În cadrul unui eveniment organizat la restaurantul “Majestic” din Satu Mare a avut loc, joi, 8 noiembrie, simpozionul regional “Dezvotarea durabilă a mediului rural”. De asemenea, aniversații au acordat și premii în cadrul unei gale pentru cei mai de succes: fermieri, tineri fermieri, primari, şefi de instituţii. Au fost premiaţi şi reprezentanţi ai: Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 6 Nor Vest, Centrelor AFIR din Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj şi Bistriţa Năsăud, Grupurilor de Acţiune Locală ( GAL) din regiunea 6 Nord-Vest, care s-au implicat în accesarea de fonduri europene pentru dezvolatarea unor investiţii în mediul rural. Beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, primarii şi colaboratorii acestora au primit plachete aniversare şi diplome de excelenţă.
Astfel, plachete aniversare și diploma de excelență ai primit primarii din următoarele commune ale județului Bistrița-Năsăud: Sever Mureșan, Telciu, Sorin Mititean, Șieu Măgheruș, Vasile Borș, Maieru, Vasile Șut, Tiha Bârgăului, Valentin Grapini, Rodna și Romeo Florian, Lechința.

În acest context, primarul Valentin Grapini și întreaga sa echipă de la primăria Rodna au fost premiați cu Trofeul Excelenței, pentru parteneriatul în susținerea dezvoltării economiei rurale și creșterea calității vieții dar și cu “Premiul de excelență pentru susținerea mediului rural românesc”.

Despre ce finanțări este vorba?

1.“Modernizare infrastructuri rutiere forestiere în comuna Rodna, judetul Bistrita-Nasaud”, valoare 1,5 mil Euro
2.„Extindere sistem de alimentare cu apă si retea de apa uzata in comuna Rodna, judetul Bistrita-Nasaud” valoare 1,5 mil Euro
3.„Construire Grădiniță cu Program Normal in localitatea Rodna, judetul Bistrita-Nasaud” valoare 500 mii Euro
4.„Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Magura – Rodna” valoare 2 mil Euro
5.„Modernizare centru civic în localitatea Rodna” , valoare 200 mii Euro ( finanțare Europeana + 100 mii Euro Cofinanțare din bugetul local.)

Categoria: Administratie