vineri, februarie 28, 2020
-5.5 C
Bistrița
More

  Primăria Târlişua a câştigat procesul pe care l-a intentat Curţii de Conturi!

  Must Read

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Primăria Târlişua a câştigat procesul pe care l-a intentat Curţii de Conturi – Camera de Conturi Bistriţa-Năsăud. În fapt, Curtea de Apel Cluj a admis recursul administraţiei locale împotriva sentinţei civile 404/10 mai 2017 pronunţată în dosarul 2247/112/2016 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

  Potrivit primarului Vlăduţ Purja, în 2016, Camera de Conturi Bistriţa-Năsăud a efectuat o misiune de audit financiar la Primăria Târluşua, verificând procedura de achiziţie publică pentru un contract de modernizare a unui drum comunal.

  „Este vorba despre drumul comunal Agrieş-Molişet, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ei au constatat că din punctul lor de vedere nu am respectat legislaţia privind achiziţiile publice şi că am adus un prejudiciu de 2,2 milioane lei, în fapt diferenţa dintre valorile propuse de ofertanţi. Era la doi ani după procedură, nu au fost contestaţii”, ne-a explicat primarul Vlăduţ Purja.

  Primarul Vlăduţ Purja a precizat că a fost făcută o acţiune în contencios administrativ împotriva Deciziei formulate de Camera de Conturi Bistriţa-Năsăud la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, unde a avut pierdut, însă în urma recursului de la Curtea de Apel Cluj a avut câştig de cauză.

  “Admite recursul declarat de reclamanta CT împotriva sentinţei civile nr. 404 din 10.05.2017 pronunţată în dosarul nr. 2237/112/2016 al Tribunalului Bistriţa-Năsăud pe care o casează în tot, în sensul că: rejudecând admite acţiunea formulată de către reclamantă şi dispune anularea încheierii nr. 1813/14.10.2016, anularea în parte a Deciziei nr. 29/2016 în privinţa constatărilor cuprinse la punctul 5.1.4.1 din Raportul de audit financiar nr. 1931/15.07.2016, respectiv la pct. 4.1 al Procesului verbal de constatare. Respinge recursul împotriva încheierii din 25.04.2017. Obligă pârâta să achite reclamantei 19117,35 lei, cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 17.01.2018”, este soluţia de pe site-ul instanţei de judecată.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât o normalitate: să se poată...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie...

  Un bistrițean dat dispărut de 18 ani a fost văzut într-un tramvai din Milano

  Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în...

  Tensiuni în ALDE Bistrița-Năsăud pe seama protocolului. Ioan Țintean: ” S-a semnat doar o formulă de principiu”

  Purtătorul de cuvânt al ALDE Bistrița-Năsăud, profesorul Ionel Tompa a anunțat astăzi că, președintele interimar al ALDE BN, Ioan Monița a semnat protocolul cu...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -