PRIMĂRIA BISTRIȚA A REVENIT LA SENTIMENTE MAI BUNE FAȚĂ DE SPORT: 1 milion de lei pentru handbal

PRIMĂRIA BISTRIȚA A REVENIT LA SENTIMENTE MAI BUNE FAȚĂ DE SPORT: 1 milion de lei pentru handbal

Consilierii locali provenind din toate partidele politice care alcătuiesc  consiliul municipal Bistrița vor iniția și aproba un proiect de hotărâre prin care 1 milion de lei va pleca din bugetul public spre echipa de handbal fete antrenată de Horațiu Pașca.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Cristian Niculae, la conferința de presă fiind prezenți și Gelu Muthi, ALDE, Sorin Hangan, PNL, Teodor Mârza (PER) şi Antal Attila (UDMR).

CRISTIAN NICULAE

Am reuşit să găsim înţelepciunea, echilibrul şi maturitatea politică necesare elaborării unor proiecte pentru cetăţenii municipiului Bistriţa, să mergem împreună, umăr la umăr, pentru dezvoltarea municipiului Bistriţa. Noi, consilierii Partidului Social Democrat susţinem acest proiect, uitându-ne şi apreciind performanţele pe care echipa de handbal CSM Bistriţa le-a avut în anii anteriori, performanţe care au culminat cu câştigarea medaliei de bronz în Cupa României, ediţia 2016-2017. Fără îndoială că menţinerea echipei în plutonul fruntaş al clasamentului Ligii Naţionale, precum şi o evoluţie viitoare în concordanţă cu nivelul de aşteptare creat deja este strând legată de asigurarea finanţării necesare. (…) Am convingerea că alături de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a alocat deja fonduri cu această destinaţie, contribuţia noastră la susţinerea echipei de handabl CSM Bistriţa va aduce rezultatele dorite şi va face posibilă evoluţia la cel mai înalt nivel”.

SORIN HANGAN, PNL

„Sper ca acest proiect să devină mai complex, să începem de la juniori. Ar trebui să-l extindem şi spre alt gen de sport de echipă. Corect ar fi ca această comunitate locală să se ocupe de toate aceste sporturi, să atragem copiii spre sport. Sper să fie un lucru bun şi un demers salutat şi de către cetăţenii care ne-au trimis aici. Iubesc sportul”.

 

Viceprimarul Gelu Muthi a ţinut să puncteze faptul că aşa cum autorităţile au obligaţia susţinerii unor investiţii, tot aşa trebuie să susţină şi sportul. Acesta a făcut referire a situaţia multiplelor acte normative aflate în vigoare, peste 95.000, care de multe ori încurcă iţele administrative, aşa cum s-a întâmplat şi în alocările de bani pentru sport.

Attila Antal de la UDMR s-a arătat încântat de această iniţiativă, adăugând că şi în mandatul trecut, atunci când a fost vorba despre sport, a susţinut astfel de proiecte. „Îmi doresc ca handbalul să ajungă pe culmi cât mai înalte, la nivelul Bistriţei, la nivel naţional şi internaţional şi poate că va atrage şi copiii din şcoli să practice acest sport”, a spus Attila Antal.

Nu în ultimul rând, ecologistul Teodor Mârza a punctat faptul că acest proiect comun reprezintă o normalitate, felicitând echipa pentru rezultatele obţinute şi dorind succes în noul sezon competiţional.

Categoria: Administratie