PRIMA GALERIE DE ARTĂ PARTICULARĂ DIN BISTRIŢA , deschisă la Bistriţa. FOTO REPORTAJ

PRIMA GALERIE DE ARTĂ PARTICULARĂ DIN BISTRIŢA , deschisă la Bistriţa. FOTO REPORTAJ


Deschiderea a avut loc în această seară, Galeria de Artă „CONCENTRIC“ din Bistrița pornind la drum cu o expoziție de acuarelă și pictură a pictorului Horea Paștina intitulată EXERCIȚII. Cele aproape cincizeci de lucrări „dezvăluie“ identitatea metaforică a atelierului de creație al artistului. Adunate sub genericul „arta este bucuria inimii” de curatorul expoziției, criticul de artă Oliv Mircea lucrările alcătuiesc o colecție de imagini din intimitatea atelierului de creație. EXERCIȚIILE sunt un exemplu de inteligență plastică ale lui Horea Paștina indică locul geometric al unei interiorități în care frumusețea și lumina calmă își găsesc un limpede loc pe suprafața pictată.

La vernisaj au participat foarte mulţi artişti plastici, scriitori, dar şi actorii care vor juca miercuri seara în  piesa O NOAPTE FURTUNOASĂ pe scena Palatului Culturii.

Au vorbit despre galerie, expoziţie şi vernisaj: Marin Ecedi, amfitrion,  preotul evanghelic C. A. Johann Dieter Krauss, gazdă, criticul de artă, Mircea Oliv, prefectul Ovidiu Frenţ.

Categoria: EVENIMENT