Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu a ajuns la Bistriţa

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu a ajuns  la Bistriţa

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu a ajuns astăzi la Bistriţa. El s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan dar şi cu antrenorii noii echipe de handball fete. Discuţiile au vizat finanţarea CSM Bistriţa pentru noul sezon competiţional, dar mai ales obiectivul cerut de finanţator: promovarea în liga profesionistă de handball.

Echipa de handbal a Clubului Sportiv Municipal Bistriţa a avut astăzi parte de o surpriză de proporţii, FETELE fiind vizitate în cantonament de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu. Fostul pivot al echipei naţionale a avut şi mai multe rânduri de discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, instituţie care a alocat suma de 1 milion de lei pentru fetele antrenate de Horaţiu Paşca.
Impresionat de prezenţa unuia din marii pivoţi ai echipei naţionale la Bistriţa, preşedintele Radu Moldovan a ţinut să precizeze faptul că obiectivul fetelor lui Paşca rămâne promovarea în liga profesionistă.

Iubitor al sportului de echipă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dorin Popescu, a spus şi el cât de important pentru Bistriţa o promovare în prima ligă a handbalului românesc

Reprezentanta opoziţiei liberale din Consiliul Judeţean, Monica Săsărman, fostă jucătoare de handball, a apreciat şi ea faptul că există bani pentru handbalul bistriţean

La finalul întâlnirii găzduite de sala de şedinţe a Palatului Administrativ, fostul mare pivot al naţionalei de Handbal a vorbit şi despre ce înseamnă promovarea unei echipe în liga profesionistă: ” „Sunt foarte fericit când sunt chemat să vorbesc despre sport, mai ales despre handbal. Am amintiri dragi de la Bistriţa, mi-a plăcut faptul că am vorbit de un proiect pe termen lung – 3 ani, toţi factorii au fost de acord şi sperăm şi credem că vom avea o echipă nouă în campionat, care va participa şi la cupele europene şi, de ce nu, la Campionatul Mondial de Handbal. Plec cu o idee foarte bună, sugerată de antrenor, de a selecta şi a creşte sportivi, inclusiv din satele şi comunele din ţara noastră”.

Primul meci al CSM Bistriţa din sezonul competiţional 2015-2016 este programat pe data de 19 septembrie, echipa antrenată de Horaţiu Paşca şi Radu Moldovan va evolua tot în seria B, acolo unde însă va trebui să se bată cu două echipe ce au retrogradat din prima ligă: Mureşul şi Deva.

Categoria: EVENIMENT