PREOTUL CONSTANTIN NECULA LA BISTRIȚA: „Nu vă fie teamă să fiţi tineri independenţi care pot să se certe cu Biserica

PREOTUL CONSTANTIN NECULA LA BISTRIȚA:  „Nu vă fie teamă să fiţi tineri independenţi care pot să se certe cu Biserica

Prezent la Bistrița, invitat la Întâlnirea tinerilor ortodocși din MItropolia Clujului, profesorul și preotul Constantin Necula, una din mințile luminate ale României, Constantin Necula le-a vorbit despre libertate, BOR, Dumnezeu și preoție.

” „Nu vă fie teamă să fiţi tineri independenţi care pot să se certe cu Biserica, să-i spună Nu-mi convine că mă faci rocker îndrăcit, Nu-mi place când îmi spui hai la biserică cu orice preţ, chiar dacă eu, ca preot, nu sunt pregătit să te întâmpin, predic prost şi cânt total afon.
Spuneţi-ne în faţă ce dureri aveţi, ca apoi să putem îndrepta împreună cu voi Biserica din care facem parte. Nu e nevoie să reformăm Ortodoxia. E nevoie s-o descoperim şi s-o trăim cu demnitate. Iar demnitatea de care avem nevoie nu vine prin hotărâri sinodale, mitropolitane sau prin hotărâri ale preotului paroh…
Două surse de libertate să folosiţi: Duhul Sfânt, care este mereu împreună cu noi, şi fraţii lui Nicolae Steinhardt care vă sunt bunici şi ale căror moaşte zac încă subjugate Gherlei, Aiudului, Jilavei, Canalului… Nu vă temeţi să spuneţi am greşit, când aţi greşit – dar refuzaţi să recunoaşteţi o greşeală – acolo unde nu este greşeală, ci părere a altora despre lucrurile pe care noi le-am trăit… Nu lăsaţi să treacă anul fără să vă închinaţi la o temniţă în care au murit ai noştri… Şi rugaţi-vă pentru cei care acum trăiesc în mijlocul nostru, dar sunt în temniţă…”

 

Categoria: BOR, EVENIMENT