PREMIERUL CIOLOŞ: SOLUŢIA PENTRU ALEGERILE LOCALE ÎN DOUĂ TURURI, ÎN PARLAMENT

PREMIERUL CIOLOŞ: SOLUŢIA PENTRU ALEGERILE LOCALE ÎN DOUĂ TURURI, ÎN PARLAMENT

DACIAN CIOLOŞ spune că sunt 3 variante luate în calcul pentru revenirea alegerilor primarilor în două tururi de scrutin. După ce s-a consultat cu partidele parlamentare, premierul spune că poate emite o ordonanță de urgență, își poate asuma răspunderea sau poate fi promulgată o nouă lege. Însă, pentru niciuna dintre aceste 3 variante nu există o majoritate parlamentară.

”Există trei posibilități.

 

Guvernul susține ideea de a relua discuția pentru alegerea primarilor în două tururi. Decizia trebuie să fie luată în Parlament. Putem ajuta la luarea deciziei dacă în Parlament există o majoritate care să pună în discuție această temă. Așa putem veni cu o ordonanță de urgență, sau susținerea unui proiect de lege sau asumarea răspunderii. Am observat că majoritatea este volatilă acum, nu există o majoritate în Parlament, acum, pentru revenirea alegerilor cu două tururi la primari. Am văzut că partidele nu sunt împotriva, majoritatea partidelor nu doresc să aibă loc o discuție acum, sunt dispuse să reia această discuție pentru următoarele alegeri.

Emiterea unei OUG sau asumarea răspunderii are riscuri foarte mari. Dacă dăm o OUG împotriva unei majorități din Parlament are riscul să fie respinsă într-un timp scurt, la fel și asumarea unei răspunderi.

Sunt două proiecte de legi care vizează aceleași lucruri în Parlament. Dacă se obține o majoritate, Guvernul poate să acorde un aviz favorabil pentru o astfel de lege. Decizia trebuie luată de Parlament, trebuie să-și asume.

Soluția e în Parlament.”, a spus Dacian Cioloș.

Categoria: Politica Locala