PRELUNGIREA CONTRACTULUI PENTRU PĂŞUNAT, respinsă de consiliul local Sg. Băi+ VIDEO

PRELUNGIREA CONTRACTULUI PENTRU PĂŞUNAT, respinsă de consiliul local Sg. Băi+ VIDEO

Consiliul Local al oraşului Sîngeorz Băi a respins în această dimineaţă cererea crescătorilor de ovine în vederea prelungirii contractului de păşunat pentru o perioadă de doi ani şi opt luni. Pentru respingerea cererii respective au votat opt dintre consilieri, în timp ce grupul PSD-ALDE a votat pentru prelungirea contractului dintre primărie şi Asociaţia Crescătorilor de ovine şi caprine.

Primarul oraşului Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău a convocat pentru această dimineaţă o şedinţă extraordinară de consiliu local, fiind prezenţi 11 din cei 17 consilieri aleşi, unul dintre absenţi fiind chiar viceprimarul Dumitru Virgil. În vederea informării corecte a aleşilor locali, secretarul oraşului, Traian Şorecău a prezentat situaţia din punctul de vedere al legilor în vigoare. Potrivit celor spuse de Şorecău, aleşii locali trebuie să voteze pentru o cerere de prelungire a contractului de păşunat pentru o perioadă fixă de doi ani şi opt luni, cerere depusă de către Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine din Sg. Băi. Secretarul oraşului le-a mai spus celor 11 consilieri prezenţi că oierii au nevoie de această prelungire a contractului pentru accesarea pachetului pentru Agromediu.

De asemenea, Traian Şorecău a explicat care sunt prevederile legale în ceea ce priveşte pachetul pentru Agromediu, invocat de fermieri în cererea depusă în vederea prelungirii contractului pentru suprafeţele unde se păşunează: “ Ei se pot prezenta la APIA şi fără acest document care ne este cerut

Consilierul local din partea ALDE, profesorul Radu Cârcu a cerut ca în viitorul contract să fie stipulat faptul că la păşuni vor avea acces toţi crescătorii de animale, doar că ALDE şi PSD vor vota pentru prelungirea respectivului contract.

 

În acest context, primarul Traian Ogâgău a cerut consilierilor locali să respingă această cerere, după care preşedintele de şedinţă a supus la vot articolul unic al acestei şedinţe extraordinare. Proiectul a fost respins de opt dintre consilierii locali.

 

Scandalul  care a debutat în urmă cu două luni, a reînceput vineri , la ora 10:00, chiar în faţa primăriei oraşului staţiune, acolo unde, peste 200 de crescători de oi au venit să manifeste contra primarului Traian Ogâgău. Oierii îl acuză pe edilul din Sîngeorrz Băi că refuză sistematic să le semneze adeverinţele necesare pentru depunerea cererilor de sprijin la Agenţia de Plaţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Respingerea cererii ar pute avea drept consecinţă organizarea de alte mitinguri ale oierilor din Sângeorz Băi.

 

 

Categoria: EVENIMENT