Prefectura pune capăt scandalului politic: Deputatul Ionuț Simionca știa că va fi depusă doar o singură coroană!

Prefectura pune capăt scandalului politic: Deputatul Ionuț Simionca știa că va fi depusă doar o singură coroană!

Scandalul politic izbucnit în jurul depunerii unei singure coroane cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, eveniment în urma căruia, deputatul PMP Ionuț Simionca cere demiterea prefectului Ovidiu Frenț, pare să continue, reacția Instituției Prefectului fiind una pe măsură. Concret, prefectul Frenț spune că deputatul PMP știa ca urma să fie depusă doar o singură coroană.

Reacția oficială a Instituției Prefectului: ” Ziua Națională a României din An Centenar a fost organizată în spiritul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, în spiritul unității, colaborării  și înțelegerii care au făcut posibilă Marea Unire. Așadar, este regretabil că domnul Președinte al Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, duce acest mare eveniment în derizoriu, implicându-l într-un scandal.

Astfel, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud se vede nevoită să răspundă acuzației acestuia, referitoare la faptul că nu a fost lăsat să depună o coroană de flori în data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Bistrița.

Acesta prezintă doar o parte a comunicării care a avut loc, omițând faptul că a trimis cererea în data de 29.11.2018, cu două zile înainte de eveniment, dar i s-a răspuns în aceeași zi, iar în adresă a fost menționat că:

  • În semn de unitate, va fi depusă o singură coroană de flori din partea tuturor „autorităților publice centrale, județene și Garnizoana Bistrița”, fiind specificat acest lucru și pe panglică.

Așadar, această coroană a fost și din partea dlui. deputat Ionuț Simionca.

  • Mai mult, a fost precizat că poate să depună o altă coroană de flori, tot conform al. 4, art.16 din legea 215/2016, după încheierea ceremoniei oficiale, dl. deputat nefiind mandatat să reprezinte Parlamentul României și, deci, neîncadrandu-se în prevederile lit. (b) alin. (3) a art.16 din Legea 215/2016.

În concluzie, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud nu i-a îngrădit acest drept domnului Președinte al Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, dimpotrivă, l-am invitat să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, în an centenar, și să depună alături  de  toate autoritățile, coroana de flori la monumentul poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală.

De altfel, dl. deputat Ionuț Simionca a dat curs invitației și a participat atât la depunerea de coroane, cât și la parada militară împreună cu oficialitățile prezente, fapt pe care l-am apreciat”.

 

 

Categoria: Politica