luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Prefectul Stelian Dolha : Nu a fost luată încă nicio decizie în ceea ce privește nominalizarea Năsăudului ca spital de suport COVID 19. Se ia o decizie la nivel de țară pentru toate județele.

  Must Read

  13 români morți de coronavirus în mai multe secții din Spitalul de la Suceava. Numărul total a ajuns la 65

  Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus, toate internate...

  Cardul de sănătate NU mai e obligatoriu, nici asigurarea medicală pentru pacienţii cu COVID-19

  Guvernul Orban a adoptat în şedinţa de luni, 30 martie, două Hotărâri de Guvern în domeniul sanitar,...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Declarația prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha vine după ce, în spațiul public, a apărut informația conform căreia, spitalul orășenesc din Năsăud ar fi prima unitate spitalicească care ar putea fi folosită ca spital de suport COVID-19 din județul nostrum. De altfel, informația a fost confirmată și de președintele CJ BN, Radu Moldovan.

  Prefectul Stelian Dolha: ” Pentru a clarifica situația referitoare la centrele de tratare a pacienților confirmați cu COVID-19 de pe raza județului BN, în ultimele zile au avut loc discuții cu Ministerul Sănătății, fiind căutate soluții în fiecare județ pentru a trata pacienții COVID-19 pozitiv, cu diferite alte afecțiuni (ex. fracturi, afecțiuni care necesită intervenție chirurgicală, diabet, etc) și, de asemenea, pentru gravidele COVID-19 pozitive sau pacienți dializați COVID-19 pozitivi. Întrucat intenția este ca spitalele județene să rămână cat mai mult timp „curate”, Ministerul Sănătății a solicitat nominalizarea ca spital de suport COVID-19 a unui alt spital care să aibă specialități de bază sau posibilitatea de a asigura asistența medicală necesară. Din cele două spitale publice, respectiv Beclean și Năsăud, cel care are mai multe specialități și personal este spitalul Năsăud, mai puțin în ceea ce privește secția ATI. S-a prezentat situația spitalului cu tot ce are și, de asemenea, cu tot ce lipsește într-o adresă către Ministerul Sănătății. Urmează ca după analiza situației aceștia să ia o decizie. Se ia o decizie la nivel de țară pentru toate județele.

  Reamintim că:

  La nivelul județului Bistrița-Năsăud, primul spital care va intra direct în crunta bătălie cu noul virus este cel orășenesc din Năsăud. Informația apare în planurile de acțiune de la nivelul Ministerului Sănătății aprobate de fostul ministru Costache, fiind confirmată și de președintele Radu Moldovan. Potrivit aceluiași document, spitalul orășenesc din Beclean stă în linia a doua în timp ce Spitalul Județean de Urgență Bistrița va deveni operațional contra Covid 19 doar în faza a treia a epidemiiei.

  ” Țin să precizez că Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a pregătit din timp pentru gestionarea pandemiei de #coronavirus și o să fim alături de toți oamenii care vor trece prin această grea încercare, îmediat cum ni se va permite acest lucru. Managementul SJUB, pe lângă faptul că a achiziționat echipamente, a realizat și un „Plan de organizare și acțiune”, cu circuite separate, bine pus la punct, pentru o bună îngrijire a tuturor pacienților”, spune președintele CJ BN.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  13 români morți de coronavirus în mai multe secții din Spitalul de la Suceava. Numărul total a ajuns la 65

  Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus, toate internate...

  Un medic de la Năsăud și o îngrijitoare de la secția de Boli Infecțioase din Bistrița sunt ultimele cazuri confirmate ca infectate cu noul...

  Apar noi cazuri de infectare cu Covid 19 în județul Bistrița-Năsăud. E vorba de medic de la  Spitalul Orășenesc...

  Cardul de sănătate NU mai e obligatoriu, nici asigurarea medicală pentru pacienţii cu COVID-19

  Guvernul Orban a adoptat în şedinţa de luni, 30 martie, două Hotărâri de Guvern în domeniul sanitar, a anunţat şeful Cancelariei premierului,...

  O veste bună: Un bistrițean în vârstă de 24 de ani s-a vindecat de coronavirus și urmează să fie externat

  Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a făcut două precizări cu privire la situația cazurilor cu coronavirus în Cluj, județ devenit centru...

  Rămășițele zilei: Dacă tot stăm acasă, hai să nu stăm degeaba…

  Nimic nu mai e în regulă cu noi,  cu ei, cu unii, cu toți. Nu vrem să ne mai auzim unii...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -