miercuri, aprilie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Prefectul Stelian Dolha liniștește spiritele: „În containerele de la Viișoara nu vor fi carantinate persoane infectate cu COVID 19„ . Lipsa comunicării poate crea probleme serioase în zonă. Discuțiile din CJSU pe această temă sunt secrete

  Must Read

  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Scandalul a plecat de la lipsa de comunicare a autorităților bistrițene.  Nimeni nu a explicat populației despre deschiderea unei zone de carantinare în fosta piață auto, iar oamenii s-au speriat când au văzut containerele, dată fiind isteria creată în jurul lui COVID 19

  Sute de bistrițeni care locuiesc în zona de blocuri din cartierul Viișoara, în apropierea fostei piețe de mașini, au ieșit aseară în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de instalarea în imediata lor apropiere a unor containere în care ar fi urmat să fie carantinate persoanele din Bistrița-Năsăud care s-ar fi infectat cu coronavirus.

  Vineri seara, după ce bistrițenii au început să se manifeste mai violent și au început să amenințe că vor da foc containerelor, la fața locului au fost trimise echipaje de Poliție, Jandarmi și Poliție Locală pentru calmarea spiritelor.

  Calmați cu greu, oamenii care locuiesc în zonă susțin că nu vor renunța la proteste și că incendierea zonei de carantină este singura soluție pe care o văd.

  Ce spune prefectul Stelian Dolha?

  Contactat telefonic, prefectul Stelian Dolha a spus că, teama oamenilor este de neînțeles, pentru că, acolo, nu vor fi internate persoane care ar fi infestate cu COVID 19: ” Nu e cazul de noi tensiuni, la Viișoara nu vor fi internate persoane infestate cu coronavirus. În primul rând, acele containere au o destinație socială și aparțin municipalității. Să stea liniștiți. Ce e de menționat și de subliniat e că în județ la noi nu există niciun caz confirmat, nicio persoană în carantină. Da, avem 61 de persoane monitorizate la domiciliu, și numărul lor va crește încă, în zilele următoare.  Eu cred cred ă,    în cel mult o săptămână,  nu vor mai fi cazuri de persoane care să se adauge celor monitorizate ”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

  IMPORTANT:

  Trebuie știut faptul că: În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud!
  De asemenea, nu sunt persoane suspecte care să necesite carantină!
  🔬În momentul de față, în județul Bistrița-Năsăud, 61 persoane sunt izolate la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia).

  La nivel național, există trei cazuri confirmate de infecție cu Coronavirus.

  ➡Este de reținut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.

  ➡Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare.

  Reamintim că:

  În ultimele zile, în fosta piață auto din Viișoara, la doi pași de blocurile sociale și de Heidenfeld, au început să fie amplasate containere, fiind creată un fel de zonă de carantină pentru persoanele infestate cu COVD 19 care se întorc din Italia.

  Pentru că, discuțiile din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență au fost clasificate ca secrete, populația nu a fost informată asupra prezenței acelor containere în zonă. De aici a pornit întregul scandal și care se poate termina prost . De altfel, viceprimarul Cristian Niculae a vorbit și el despre această situație: ” Da, eu am convocat o ședință cu reprezentanții insituțiilor și a comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a discuta cum e mai bine să ne pregătim pentru situația asta creată de coronavirus. Acuma, discuțiile din cadrul ședinței s-a decis că sunt secrete. Oricum, nu trebuie creată panică. Sunt unele măsuri provizorii care se iau. Dar încă nu avem persoane bolnave. Ne-am întâlnit să discutăm, să punem la punct câteva planuri, să luăm măsuri preventive”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Gabriel Lazany vorbește despre decesul de la Ilva Mică: ” Parcă e o glumă proastă de 1 aprilie , au venit rezultatele, iar pacientul...

  Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a ieșit astăzi într-o conferință de presă în curtea spitalului și a vorbit...

  Decesul de la Ilva Mică este confirmat de primarul Aurel Horea. El nu știe dacă e vorba de o moarte cauzată de Covid 19

  Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horia a confirmat faptul că are un deces în comuna pe care o administrează, fiind vorba...

  Paza bună, trece primejdia rea. Primul reportaj de pe granița cu SUCEAVA

  Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă străveche, una mai degrabă moldovenească decât ardelenească. Cum ne „păzim” noi la granița...

  Alte 40 de pachete cu alimente au fost livrate unor bunici de Asociația ”Împarte Bucurie”

  Voluntarii Asociației ”Împarte Bucurie” au ajuns în aceste zile în mai multe localități unde au dus pachete cu alimente și medicamente...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -