Prefectul Ovidiu Frenţ: La mulţi ani, locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud, urmaşi ai celor ce au pus umărul la realizarea Marii Uniri!

Prefectul Ovidiu Frenţ: La mulţi ani, locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud, urmaşi ai celor ce au pus umărul la realizarea Marii Uniri!

Dragi locuitori ai județului Bistrița-Năsăud,

Aniversăm 99 ani de la Marea Unire din 1918, un eveniment mult mai important decât recunoașterea sa actuală în conștiința publică sau individuală, în manualele școlare sau în sentimentele interioare provocate fiecăruia dintre noi.

Cine mai analizează astăzi beneficiile acestui act istoric, întregirea teritorială și mai ales unirea tuturor românilor în aceeași țară? Cine se mai gândește la bucuria declanșată atunci și la sacrificiile care au făcut-o posibilă? Dar la marii oameni politici care au lucrat împreună la acest proiect? Da, Unirea a fost cel mai reușit proiect de țară de până acum, dar nu s-a făcut de la sine. Putem să învăţăm ceva din acest exemplu? Suntem capabili să ne ridicăm la înălțimea acelei generații? Răspunsurile la toate aceste întrebări depind doar de noi.

Ceea ce facem acum cu România reprezintă aprecierea înaintașilor și responsabilitatea față de generațiile viitoare. Și nu e suficient ca doar cei ce conduc pe rând România să facă ceea ce trebuie, este nevoie ca fiecare cetățean român să aibă contribuție proprie, după puterile sale, la prezentul pe care îl trăim construind astfel un viitor pentru copiii noștri. Cum? Vă las să răspundeți pe fiecare așa cum credeți.

La mulţi ani, locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud, urmaşi ai celor ce au pus umărul la realizarea Marii Uniri şi La mulţi ani, românilor de pretutindeni, cu prosperitate şi fericire!

Categoria: EVENIMENT