Prefectul Ovidiu Frenț: ”Felicit Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cu privire la modul în care a tratat bistrițenii care au ieşit să-şi exprime opinii politice sau sociale în stradă ”

Prefectul Ovidiu Frenț: ”Felicit Inspectoratul Judeţean de Jandarmi cu privire la  modul în care a  tratat bistrițenii  care au ieşit să-şi exprime opinii politice sau sociale în stradă ”

Invitat la bilanțul activității Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod”, prefectul județului BN, Ovidiu Frenț a avut doar cuvinte de laudă la adresa activității jandarmilor: „Prin comparaţie, România şi ceea ce s-a întâmplat în august a dovedit că suntem deasupra unor ţări cu pretenţii, atât ca Jandarmerie, dar trebuie să recunoaştem şi ca atitudine a celor care ies în stradă. Am dat o lecţie, cred eu. Criticile nemeritate aduse Jandarmeriei s-au stins. Felicit Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, şi noi am avut foarte multe manifestări. Întotdeauna modul în care i-aţi tratat pe concitadinii noştri care au ieşit să-şi exprime opinii politice sau sociale a fost unul exemplar”.

 

El a precizat că modul exemplar în care a acționat jandarmeria bistrițeană, dar și cea națională, nu este decât respectful pe care această instituție îl arată valorilor europene:   „Asta înseamnă că acordăm o importanţă deosebită ca şi ţară şi încercăm să transmitem tuturor colegilor din UE cât de important e să ne simţim acasă, în România sau în Europa, în siguranţă. Evenimentele din ultimele 3-4 luni din Franţa ne arată cât de important este să te simţi în siguranţă şi eu nu cred că o Europă care este bazată pe democraţie şi libertăţi fundamentale, cu drepturi câştigate cu greu după Revoluţia franceză – în mod ironic, iată, că acolo se întâmplă ceea ce se întâmplă – nu înseamnă haos şi ingerinţe asupra drepturilor şi libertăţilor celorlalţi”, a conchis prefectul Frenț.

 

 

Prefectul Ovidiu Fren: ” Vreau să felicit Inspectoratul de Jandarmi, pentru că și au fost foarte multe manifestări în ultimul an, atât cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cât și cu ocazia altor evenimente publice, pentru că întotdeauna modul în care ați tratat, domnule lt. col. Florin Furnea, inspector şef al Jandarmeriei și ceilalți colegi din inspectorat, concetățenii, a fost unul exemplar.

Rezultatele obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Bistriţa-Năsăud în anul 2018 sunt o consecinţă a managementului eficient al resurselor existente, umane şi materiale, iar identificarea tuturor vulnerabilităţilor şi a factorilor de risc, optimizarea şi dinamizarea dispozitivelor adoptate în funcţie de situaţia operativă existentă şi îndeosebi a intensificării cooperării cu celelalte structuri ale #MAI cu competenţe în domeniul ordinii şi siguranţei publice, au reprezentat preocupările, dar şi eforturile principale ale conducerii inspectoratului.

Urmează un an cu multe activități, printre care două runde de alegeri electorale, dar și Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, eveniment care va aduce un număr mare de atașați de mediu din spațiul comunitar la noi în județ și sunt sigur că o să acționați cu profesionalism! Vă mulțumesc pentru întreaga activitate și vă doresc un an foarte bun, cu îndeplinirea misiunilor cu succes și pentru siguranța noastră, a tuturor.”

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica Locala