Prefectul Ovidiu Frenț: Eliberăm o medie de 130-140 de pașapoarte pe zi, o treime fiind pentru cetățeni care provin din alte județe!

Prefectul Ovidiu Frenț: Eliberăm o medie de 130-140 de pașapoarte pe zi, o treime fiind pentru cetățeni care provin  din alte județe!

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o videoconferință cu prefecții, precum și cu șefii serviciilor de pașapoarte și înmatriculări de la nivelul întregii țări.

În cadrul videoconferinței, prefectul județului, Ovidiu Victor Frenţ, a menționat că:  „La Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bistrița-Năsăud avem o medie de 130-140 de pașapoarte eliberate pe zi, o treime fiind pentru cetățeni provenind din alte județe.
Cetățenii se pot programa on-line și pentru serviciul de paşapoarte și pentru cel de înmatriculări și premise de conducere. De asemenea, avem două info-chioşcuri cu tehnologia touch screen, chiar la sediul Instituției Prefectului, iar oamenii care au posibilitatea să-și facă programările online sunt ajutați de către personalul nostru să se programeze. Cazurile urgente sunt rezolvate în aceeași zi, în urma documentării prezentate șefilor celor două servicii publice comunitare.”

Vă reamintim că :  “Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a pașaportului electronic de la 5 la 10 ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că pașapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgență dovedită.
Altfel, termenul de eliberare este același ca în cazul celui electronic.
Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetățeni să opteze pentru un pașaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate și să nu mai avem același număr mare de solicitări în fiecare an”, a declarat ministrul Carmen DAN.
Aceste măsuri administrative au fost prezentate de secretarul de stat Mihai Chirică, printre acestea enumerându-se:
• introducerea posibilității de plată la CEC a taxelor pentru pașapoarte, permise și plăcuțe de înmatriculare;
• prelungirea programului de lucru în județele unde se înregistrează un număr mare de cereri pentru eliberarea documentelor de călătorie;
• delegarea sau detașarea de personal; deschiderea unor noi ghișee sau puncte de lucru.

 

 

Categoria: Administratie