Prefectul Ovidiu Frenţ, alături de Prinţul Nicolae la împăduririle Tăşuleasa Social

Prefectul Ovidiu Frenţ, alături de Prinţul Nicolae la împăduririle Tăşuleasa Social

Asociația Tășuleasa Social a organizat, sâmbătă, 31 martie, în localitatea Tritenii de  Jos, județul Cluj, o noua acțiune de voluntariat pentru plantarea Pădurii Transilvania. Cu această ocazie, a fost împădurită o suprafață de 10 hectare cu 40.000 de puieți. Organizatorii și-au propus ca Plantarea Pădurii Transilvania să fie, și în acest an, cea mai mare acțiune de împădurire din Transilvania datorită numărului mare de voluntari estimat.

Aşa cum se ştie, la acțiunea de sâmbătă, 31 martie, de la Tritenii de Josa  participat Principele Nicolae și soția sa Alina Binder.

Prinţul Nicolea: ”După 10 ani de implicare a mea cu Tășuleasa Social, azi e superb. Nu plouă, nu e zăpadă ca săptămâna trecută și e foarte bine să văd foarte mulți oameni, voluntari, mici și mari, e o mișcare foarte bună, foarte sănătoasă. E foarte bine că oamenii se implică. Copacii sunt foarte importanți pentru pământul nostru, pentru casa noastră, țara noastră. Ajută cu foarte multe lucruri, avem probleme cu apa, cu râurile, casele sunt inundate și problemele acestea sunt din cauza lipsei copacilor. Dacă plantăm mai mulți, vom schimba asta”, a declarat Principele Nicolae.

La acţiunea de la Tritenii de Jos a luat parte şi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ: „ România are circa.6,5 mil ha fond forestier, reprezentând 27% din suprafața țării. Până la ținta de 32% (media europeană) mai trebuie să împădurim 1,2 mil ha. Romsilva și-a asumat o buna parte din acest obiectiv alocând în acest an 167 mil lei pentru împăduriri și oferind gratuit 1 mil puieți voluntarilor.
Nu știu dacă munca înnobilează pe oricine, dar azi am văzut un nobil muncind. Nepotul Regelui Mihai, principele Nicolae, a plantat astăzi ca voluntar „Tășuleasa” și a avut un comportament firesc, ca și noi toți cei mai „bătrâni” , oferind cel mai convingător argument celor tineri: exemplul propriu. E adevărat că la solicitări de autografe și poze a câștigat tot Tibi, triplul campion de la Cercul Polar  .
Am văzut cu încântare tineri și copii care, fără a-i aduce cineva ca pe vremuri la „muncă patriotică”, au lucrat cu dăruire și entuziasm, încărcându-ne cu energia lor pozitivă. Până și ploaia s-a oprit și a ieșit soarele, parcă în semn de apreciere și sprijin. România are „puieți” de calitate!”.

 

 

Aceasta este a patra acțiune de voluntariat pentru împădurire desfășurată prin parteneriatul Banca Transilvania – Tasuleasa Social. Până acum, în 2014 – 2016 a fost împădurită o suprafață totală de 30 de hectare, cu ajutorul a peste 4.500 de voluntari. Rata de prindere a celor 120.000 de puieti este de aproape 90%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: EVENIMENT