Prefectul IOAN ŢINTEAN: VINERI vom avea primele discuţii despre refugiaţi

Prefectul IOAN ŢINTEAN: VINERI  vom avea primele discuţii despre refugiaţi

Prefectul judeţului BN, Ioan Ţintean ne-a confirmat în această seară faptul că mâine la sediul Instituţiei Prefectului va avea loc o întâlnire informală cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Jandarmilor, ISU, Consiliul Judeţean  dar şi cu şeful Biroului Emigrări pentru o prima discuţie în ceea ce priveşte preparativele pe care toate judeţele din ţară trebuie să le facă pentru primirea celor 6.300 de refugiaţi ca şi cotă primită din partea UE.

Reamintim faptul că astăzi preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile UE: „Am luat act cu oarece nemulțumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European. Nu considerăm că este o soluție și nu considerăm că este oportun să vorbim despre cote obligatorii calculate într-un mod foarte birocratic, contabilicește, fără a consulta statele membre”, a spus Klaus Iohannis.

„Luni, în 14 septembrie, se va reuni în ședință extraordinară consiliul JAI, iar mandatul ministrului de Interne la conferința JAI este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii”, a mai spus președintele.

 

Categoria: Administratie