Popularii bistrițeni au ieșit pe străzi: Vor două tururi de scrutin la alegerile locale

Popularii bistrițeni au ieșit pe străzi: Vor două tururi de scrutin la alegerile locale

Partidului Mișcarea Populară a început campania de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi pe străzile Bistriței. O spune deputatul Ionuț Simionca, prezent sâmbătă între bistrițeni și, pe care a încercat să îi convingă cât de important ar fi un al doilea tur de scrutin pentru o corectă desemnare a unui primar de comună, oraș sau municipiu.

” Spre bucuria mea, oamenii cu care am stat de vorbă au înțeles perfect că inițiativa PMP apropie politica de cetățean și că, fără schimbarea legii, PSD va rămâne pe vecie împietrit în administraţia locală și la conducerea României, cu efecte catastrofale pentru democrație”, spune Simionca.

În sprijinul afirmațiilor sale, deputatul popular a adus și un exemplu: ” Să vă dau un exemplu: primarul PSD al Municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, a obținut, la alegerile din 2016, 47% din voturi, la o prezență la vot destul de mică, de doar 35,7% din totalul cetățenilor cu drept de vot. Deci acesta a fost ales primar de doar 16,7% dintre cetățenii municipiului Bistrița. În acest context, acțiunile sale nu au suficientă reprezentativitate și legitimitate în oraș.În timp ce încrederea cetăţenilor în politică şi în instituţiile politice este în continuă scădere, PSD îşi consolidează poziţia de partid domninant prin mecanisme electorale. Iniţiativa legislativă a PMP de a modifica legislaţia în sensul organizării de alegeri într-un singur tur pentru primar a fost respinsă în Parlament de majoritatea condusă de PSD”, explică Simionca.

Mai mult, parlamentarul bistrițean arată și ce se va întâmpla dacă nu se va modifica legislația: ” ”Dacă legislaţia nu se modifică până în 2020, PSD va înroşi din nou harta aleşilor locali din România la următoarele alegeri locale, asigurându-şi astfel şi poziţia câştigătoare în viitorul Parlament. După care vom asista în continuare la îngenunchierea justiției, sărăcirea populației, la încercări de scoatere a României din UE”.

”Îi invit pe toți bistrițenii de buna-credință să se alăture cauzei noastre, să susțină demersurile PMP și să semneze pentru modificarea legii în sensul alegerii primarului în două tururi de scrutin!”, a conchis Ionuț Simionca.

Categoria: Politica