Polițistul băut care a lovit mortal un biciclist în Viișoara a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Polițistul băut care a lovit mortal un biciclist în Viișoara  a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Accidentul de vineri noaptea în care un polițist de 44 de ani aflat sub influența alcoolului a lovit un biciclist pe DN 17 care a decedat a a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unor surse judiciare. Poliţistul primise, sâmbătă dimineaţa, mandat de reţinere pentru 24 de ore. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Bărbatul decedat avea 48 ani şi era din comuna Sânmihaiu de Câmpie. Acesta se deplasa pe DN 17, la ieşirea din municipiul Bistriţa spre localitatea componentă Viişoara, în momentul în care a fost accidentat de maşina care circula în spatele său, condusă de poliţist.

În urma impactului, victima a fost aruncată pe sensul opus, unde a fost lovită şi de o a doua maşină, la volanul căreia se afla un tânăr de 20 ani.

Echipajul de terapie intensivă mobilă care a intervenit la caz a fost nevoit să declare decesul biciclistului, leziunile suferite fiind incompatibile cu viaţa.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că poliţistul, aflat în timpul său liber, avea o alcoolemie peste limita legală.

În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Categoria: EVENIMENT