Poliţiştii fac verificări în cazul unor mesaje anti-PSD apărute în Bistriţa şi Năsăud

Poliţiştii fac verificări în cazul unor mesaje anti-PSD apărute în Bistriţa şi Năsăud

Mesajele anti-PSD sunt identifice cu plăcuţele de înmatriculare ale șoferului român venit din Suedia care au constituit subiect de presă în ultimele săptămâni, cel de pe zid fiind scris cu vopsea, iar cel de pe motocicletă fiind sub forma unui abţibild.

„Nu există o sesizare, dar, în urma imaginilor apărute în mass-media, poliţiştii din Bistriţa şi cei din Năsăud efectuează verificări pentru a stabili dacă faptele respective constituie o contravenţie prevăzută şi sancţionată de Legea 61/1991”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Diana Pintea.

Directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş, în subordinea căruia se află casa memorială a scriitorului Liviu Rebreanu, spune că zidul respectiv nu face parte din această secţie a muzeului şi că ar ţine de Drumurile Naţionale, dar că va lua măsuri ca acesta să fie curăţat.

În ceea ce priveşte proprietarul motocicletei inscripţionate cu mesajul anti-PSD, acesta a fost surprins duminică seara de un jurnalist bistriţean, Cristian Berari, în parcul municipal, şi i-a declarat acestuia, conform materialului video postat de jurnalist pe Facebook, că se numeşte Cristi, că are 27 ani şi că gestul său reprezintă „atitudinea unui om ajuns la saturaţie”.
  • „Pentru mulţi s-ar putea să pară un pic vulgar, dar problema e că atunci când ai nişte aşteptări, când eşti frustrat an de an, ajungi ca la un moment dat, în situaţii de genul ăsta, să iei măsuri radicale. Nimănui nu-i place să stea în stradă să protesteze, cred că asta e atitudinea unui om ajuns la saturaţie” , a spus el.
  • Până acum, tânărul spune că nu a avut probleme cu Poliţia. „Eu am fost la Cluj, la Untold. Poliţiştii de acolo sunt foarte deschişi. Nu am avut nicio problemă, ba chiar au venit şi şi-au făcut poze cu motocicleta. Neoficial, un echipaj chiar m-a felicitat. Majoritatea erau poliţisti sub 35 de ani. De la depărtare îmi făceau poze, ceea ce demonstrează clar că nu-s clienţi politici, că o instituţie e liberă să-şi facă treaba aşa cum trebuie, independent de clasa politică de la putere. Am apreciat foarte mult chestia asta. Aici (la Bistriţa-n.r.) nu am apucat să circul foarte mult. Am tendinţa să cred că s-ar putea să nu existe la fel de multă libertate ca acolo la Cluj, un oraş cosmopolit” .

Categoria: EVENIMENT