luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Politicienii bistriţeni au măcinat grâul puterii la Moara lui Coşbuc sau au ales neghina opoziţiei la Feldru. Ce au făcut liderii PSD, PNL, ALDE sau PMP de 15 august?

  Must Read

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL


  Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a împărţit partidele politice în funcţie de interese sau prieteniile avute cu edilii comunelor care au organizat sărbători cu ocazia acestui mare şi important eveniment religios.

  La Moara lui Coşbuc, mare sărbătoare, mulţi politicieni

  Stateam pe gânduri, eu şi gloata.
  La roata morii ne uitam
  Şi de-n zadar ne framântam,
  Că de-adevar noi tot nu dam:
  De ce să-nvârte roata?

  Cam în acest fel putem înţelege prezenţa numeroasă a politicienilor locali dar şi de la nivel naţional în comuna bardului de la Hordou, administrată de liberalul Ioan Pavelea, secondat de social-democratul Alin Demian

  Cert, nicăieri nu e mai frumos ca la moară, aşa că, după ce a anunţat faptul că PMP doreşte reînvierea Convenţiei Demcratice din România la Bistriţa , liderii populari „în frunte” cu Eugen Tomac au venit la Coşbuc pentru a lua parte la această originală sărbătoare a vechiului Hordou.

  Eugen Tomac: „ Astăzi, împreuna cu echipa PMP Bistrița, am onorat invitatia domnului Ioan Pavelea, primarul comunei George Coșbuc, de a participa la Zilele comunei. A fost un eveniment extraordinar, organizat in localitatea unde s-a născut poetul George Coșbuc, cunoscut drept “poetul țărănimii”, cel care a cântat in versurile sale frumusetea statului românesc, redescoperita in zi de sarbatoare in toată profunzimea sa fermecătoare”, a spus Tomac.

  Dar, pe scenă nu a urcat singur, mai ales că acolo, s-a întreţinut cât se poate de amical cu Ioan Ţintean, vicepreşedinte la nivel naţional al ALDE, liberal-democraţii având la Coşbuc o delegaţie numeroasă şi cu reprezentanţi la vârf.

  Ce-or fi discutat cei doi pe scenă, nu putem ştii, putem afla, doar că prea multe nu credem că ar fi de zis, încă, Ţintean nefiind vreun iubitor de pedişti, pedelişti sau alte neamuri politice de acest gen.Dar, cum în politică nu spui niciodată, niciodată, Tomac care este un politician abil, lasă uşi deschise în toate părţile.

  Desantul ALDE la Coşbuc

  Clar, liberal-demcraţii au fost cel mai numeros grup politic venit la Coşbuc, Ţintean, Mareş de la Agricultură, senatorul Simionca, Braşoveanu, Nicu Popescu, primarul de la Telciu, Sever Mureşan şi George Coşbuc. Sigur, nu poetul că el e mort de ceva timp, dar unul din strănepoţi, membru şi lider local ALDE. A, da, să nu uit de Pavel Sângeorzan, omul de afaceri de pe valea Sălăuţei şi priceput vânător.

  PSD, cu deputatul Suciu şi viceprimarul Demian

  Cu preşedintele PSD BN, Radu Moldovan aflat în pelerinaj la Nicula, social-democraţii au fost reprezentanţi la Moara lui Coşbuc de liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, secondat de Alin Demian. Suciu nu a urcat pe scenă, dar a dialogat cu oamenii, cât mai ales cu Floarea Cosmi din Runc, despre care şi-a amintit că a scris în urmă cu 12 ani, când era jurnalist.

  Daniel Suciu: „ Satul care ni l-a dat pe Coșbuc, poetul țăranului autentic, și-a serbat în zi de sărbătoare fii. Nu puteam lipsi de la a doua ediție, mai ales că am fost și la cea inaugurală și le-am promis lui Alin Demian și Ioan Pavelea că voi fi alături de ei și anul acesta. În plus, m-am revăzut și cu lelea Floarea Cosmi din Runc, despre care scriam acum 12 ani. Alte vremuri, alte îndeletniciri, aceleași emoții alături de oameni speciali. La mulți ani celor din Coșbuc, de acasă și ajunși peste tot în lumea largă!”.

  Si-apoi? Eu văd şi astazi gloata
  Facând asa! Tu nu-ntâlnesti
  Atâtea fapte omenesti,
  Le vezi, le-auzi, si te crucesti
  De ce se-nvârte roata?

   

  PNL, doar la Feldru?

  Aşa cum era de aşteptat, cea mai mare comună a judeţului, adică Feldru, a sărbătorit Diaspora dar şi ziua localităţii. Nu la nivelul din ultimii ani, dar , aşa cum ne-a spus primarul Grigore Ţiolan, „ se poate şi mai modest, deocamdată”.

  Se pare că, nici în cazul PNL, liderul nu a fost prezent în BN, deşi, în cazul lui Ioan Turc, absenţa est eexplicabilă, fiind una de sănătate. Cu toate acestea, la Feldru au fost prezenţi prim-vicepreşedintele Stelia Dolha, şefa femeilor liberale, Diana Morar,Viorica Calo, consilierul judeţean Ovidiu Florean, primarul Traian Ogâgău sau liderul TNL BN, Florin Moldovan.

  „ Feldru – acel loc care rămâne drag tuturor celor care îl vizitează, și-a serbat astăzi Măriile organizând un spectacol pe cinste. Multumim domnului primar – Grigore Țiolan si domnului viceprimar – Toader Beșuți pentru invitație dar mai ales pentru efortul depus în organizare”, a spus Diana Morar.

  Urmează un final de săptămână greu din punctul de vedere al prezenţei grupurilor de politicieni la diferite sărbători, mai ales că acestea sunt foarte multe: Lunca llvei, Prundu Bârgăului, Ciceu Mihăieşti, Mărişelu şi, nu în ultimul rând, Telciul.

  PS: versurile folosite sunt din poezia „Roata Morii” a poetului George Coşbuc, restul fiind politică

  Iar ce-a urmat la ce-aş mai spune?
  Noi n-am ajuns la nici un rost.
  Tu zici: —„Erai, băiete, prost,
  Şi roata pentru tine-a fost
  A patra dimensiune!”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau medicilor care refuză să interneze...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă, privind noi măsuri...

  ÎN LINIA ÎNTÂI: Trecem prin satele județului și atunci când oamenii ne văd echipați complet, în alb, își fac semnul Crucii, pentru că știu...

  Misiunile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt gestionate în sistem integrat de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a...

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi înregistrat la Năsăud

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi întregistrat la Năsăud, acolo unde cifra infectaților ar ajunge astfel la 5....
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -