POLITICA NU E GRATIS. Au aflat cei de la ALDE care vor trebui să scoată din buzunare sume mari de bani dacă vor să ajungă în Parlament.

POLITICA NU E GRATIS. Au aflat cei de la ALDE care vor trebui să scoată din buzunare sume mari de bani dacă vor să ajungă în Parlament.

Faptul a fost confirmat de preşedintele executiv al ALDE BN, Constantin Braşoveanu şi a fost întărit de şeful cel mare, Ioan Ţintean. Braşoveanu, care a participat la o întâlnire la Bucureşti cu liderii partidului, şi-a informat colegii de la Bistriţa că pentru a candida la alegerile convocate pentru 11 decembrie vor trebui să scoată bani din propriile buzunare.

Practic, e vorba de un minim de 10 mii de lei şi de un maxim de 63 de mii de lei, adică echivalentul a 60 de salarii medii pe economia naţională.

Potrivit celor spuse de Ioan Ţintean, nu există obligaţia ca un candidat să depună aceşti bani, dar, cu siguranţă, respectivul nu va putea face cheltuieli pe timpul campaniei electorale. El a confirmat că suma de care dispune în acest moment este de 10.500 de lei: „ Nici nu se poate solicita unui om de pe locul 3-4, care nu are şanse să ajungă în Parlament, să depună o sumă. El ştie dinainte că are şanse minime. Dar e clar că primul sau al doilea, care speră să intre, va depune cel puţin suma minimă, care este, aşa cum prevede legea, 10.500 de lei. Banii aceştia merg în cont şi după ce se încheie competiţia, dacă facem 5 la sută, conform legii, se restituie competitorilor.  În ceea ce  mă priveşte, eu o să am 10.500, bani pe care o să îi depun. Am banii aceştia. La vârsta mea, dacă nu am 10.500 de lei, ar trebui să îmi fie ruşine, după ce am muncit în viaţa asta”, a explicat Ţintean.

 

Categoria: Politica Locala