Poliția s-a autosesizat în cazul calului torturat și lăsat în pădure momeală pentru urși

Poliția s-a autosesizat în cazul calului torturat și lăsat în pădure momeală pentru urși

O filmare în care un cal este torturat și lăsat pradă urșilor în Munții Rodnei, în apropiere de Romuli, a fost făcută publică de Agent Green. În imaginile surprinse de surse ale organizației de mediu se vede un presupus vânător, membru al Asociației de Vânătoare Montana Coșbuc, care trage dintr-o remorcă un cal în agonie. Bidiviul este apoi lăsat în pădure ca momeală pentru urși. Alte două filmulețe care pot oricând fi folosite în scene horror au mai apărut pe FB, iar comentariile sunt de prisos.

ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONA L !Scene de o cruzime înfiorătoare, în zona montană a comunei Romuli: un cal viu este târât după un tractor pentru a fi dat hrană urșilor.Am primit două filmulețe care arată că încă suntem departe de lumea civilizată, cu scene de o cruzime fără margini față de animale. In imagini se vede cum un tractor forestier (TAF) târăște în urma lui un cal viu ce urma să fie dat de mâncare la urși, pe un fond de vânătoare. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara,pe raza comunei Romuli, în zona alpina adiacentă Parcului Național Munții Rodnei. Imaginile sunt greu de privit vă avertizez iar din ce am vorbit cu autorul lor autoritățile au declanșat o anchetă.

Publicată de Radu Sîrbu pe Luni, 9 septembrie 2019

În urma vizualizării imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud împreună cu cei ai Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au autosesizat și au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea și schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

 

De asemenea, au fost sesizate pentru efectuarea de verificări de specialitate Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Garda Forestieră.

 

Polițiștii au identificat persoanele implicate și efectuează în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale. Conform Agent Green, mașina din care a fost târât calul ar avea numărul de înmatriculare BN 59 SAL. ONG-iștii fac apel către Poliția Romînă pentru a investiga acest caz de cruzime față de animale.

 

 

Categoria: EVENIMENT