PNL+PDL=LOVE. NU ŞI LA RODNA

PNL+PDL=LOVE. NU ŞI LA RODNA

Procesul de unificare dintre PDL și PNL Bistrița-Năsăud a intrat în linie dreaptă. La finele lunii februarie ar trebui să existe un singur PNL și un singur Birou Politic Județean. Informația a fost confirmată de senatorul Cristian Florian, proaspăt revenit din vacanță de iarnă. El a recunoscut faptul că omogenizarea dintre cele două partide politice nu merge atât de bine, fiind însă vorba de un proces de durată.

Organizațiile județene ale PDL și PNL au intrat începând cu luna ianuarie 2015, într-un amplu proces de omogenizare. Astfel, liderii județeni ai noului PNL, deputații Stelian Dolha, Ioan Oltean dar și senatorul Cristian Florian s-au întâlnit cu liderii mai multor organizații sătești PDL, respectiv PNL.

„În momentul de faţă avem un singur partid, avem un singur statut, dar nu avem structuri de conducere omogene la nivel central, judeţean şi local. Săptămâna viitoare, în 31 ianuarie, este convocat Consiliul Naţional de Coordonare, unde vom stabili printre altele cum vom fi alcătuite şi cum vor funcţiona noile structuri de conducere la nivel local. Anul 2015 va fi anul în care ne vom concentra eforturile pentru a avea o conducere unitară, omogenă la nivelul fiecărei organizaţii locale”, spune Cristian Florian.

În privința organizațiilor care nu au reușit încă să se sudeze, senatorul Florian a confirmat situația tensionată de la Rodna, acolo unde, primarul Alexandru Nășcan, președinte al PDL local, refuză categoric să conlucreze cu șeful PNL, Nășcan reiterând cu diverse ocazii că el preferă să devină primar independent, decât să intre lucreze cu liberalii din Rodna.

Categoria: Politica Locala