luni, aprilie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  PNL VA FI SUPUS UNUI AUDIT INTERN

  Must Read

  Intervenții grele pentru pompierii militari și civili: 5 incendii de vegetație în BN

  Pompierii militari și voluntari intervin la mai multe incendii de vegetație uscată pe raza județului : un...

  Raed Arafat : Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

  Secretarul de stat Raed Arafat a transmis duminică un mesaj în care îndeamnă populația să intre...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Co-presedintele PNL Alina Gorghiu anunta saptamna trecuta ca partidul va fi supus unui audit intern pentru a evalua resursa umana, dar si pentru a depista punctele slabe in comunicarea si programul PNL, in asa fel incat toate aceste minusuri sa poata fi indreptate pana la alegerile de anul viitor.

  Acest ‘audit’ va consta de fapt intr-o analiza riguroasa a unor sondaje de opinie, majoritatea aproape finalizate deja in vederea desemnarii candidatilor pentru alegerile locale. In baza acestei analize, dar si a altor evaluari interne, liderii PNL vor sa porneasca reformarea partidului cu forta, sustin surse politice.

  Alina Gorghiu nici nu incearca sa mai ascunda acest lucru. Ea deja a anuntat ca multi dintre parlamentarii actuali nu se vor mai regasi in viitoarul Parlament, locul lor urmand sa fie luat de oameni noi.

  Potrivit lui Gorghiu, analiza unui membru al PNL nu va ţine cont de trecutul politic, ci de „competenţă, integritate, imagine, de cum este perceput de electorat”. „Este foarte posibil ca unii membri ai fostului Cabinet Emil Boc să nu mai fie în prim planul politicii, este posibil ca unii din Cabinetul Tăriceanu să nu mai fie în prim planul politicii, aşa cum e posibil ca membri ai actualului Parlament să nu se mai regăsească în Parlamentul României. Ştiu că nu este un mesaj care să facă pe unii dintre colegii mei să mă iubească, dar credeţi-mă că altfel nu o să generăm deloc impactul pe care ni-l dorim când vom participa în alegeri”, a precizat Alina Gorghiu.

  „Dacă vor fi oameni în Guvern care să facă o figură frumoasă și să ne placă ca mesaj public, o să le fac o invitație de a intra în PNL și de a candida la parlamentare sau în altă competiție. Nu am deloc nicio rezervă în a împrospăta partidul și cu resursă tehnocrată, dacă și aceștia doresc să continue cariera într-un partid politic”, a mai spus Gorghiu, la sfarsitul saptamanii trecute.

  Multi liberali cu greutate ar putea avea surprize neplacute in acest context. Membrii de partid cu vechime, dar cu probleme de imagine vor fi confruntati cu rezultatele ‘auditului’ si spre binele partidului li se va cere sa faca ‘un pas in lateral’. In ce masura acest plan va functiona ramane de vazut. Exista totodata riscul ca aceasta strategie sa se intoarca impotriva celor care o promoveaza in partid in cazul in care cei nemultumiti de ea se vor coaliza impotriva celor care incearca sa ii indeparteze.

  In timp ce acest audit va semana dezbinare in partid, paradoxal el va fi completat de o fuziune fortata.

  Practic odata cu analiza interna, filialele locale se vor reorganiza in jurul unui singur lider, cel desemnat sa candideze la primaria localitatii respective. Singurele organizatii care vor pastra conducerea bicefala de pana acum vor fi cele judetene. Desigur si aceasta impunere a unui lider unic in baza sondajelor in filialele locale va starni la randul sau nemultumire in partid.

  Speranta liberalilor este ca vor iesi mai puternici din aceasta reforma cu forta si totodata invingatori in alegerile din 2016. Totul depinde de tabara care se va impune – cea a ‘reformistilor’ sau cea a celor rezistenti la schimbare.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Intervenții grele pentru pompierii militari și civili: 5 incendii de vegetație în BN

  Pompierii militari și voluntari intervin la mai multe incendii de vegetație uscată pe raza județului : un incendiu in loc. Lunca Ilvei...

  Raed Arafat : Ar fi bine să începem să ne acoperim nasul și gura când ieșim în spațiul public

  Secretarul de stat Raed Arafat a transmis duminică un mesaj în care îndeamnă populația să intre într-o nouă logică: să nu...

  La granițele județului BN cu Suceava, Maramureș, Mureș și Cluj sunt instalate noi filtre

  La solicitarea prefectului județului, Stelian Dolha începând de astăzi, 5 aprilie, au fost instalate echipaje mixte la punctele de intrare...

  APEL PENTRU UN PLAN NAȚIONAL susținut de toate partidele politice PENTRU COMBATEREA EFECTELOR CRIZEI PROVOCATE DE PANDEMIA DE CORONAVIURS

  Scrisoare deschisă adresată președinților partidelor parlamentare: Domnului Ludovic Orban – Președinte PNL Domnului Dan Barna – Președinte USR
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -