PNL va avea cei mai buni candidați la alegerile locale din 2020.

PNL va avea cei mai buni candidați la alegerile locale din 2020.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc dar și prim-vicepreședintele Stelian Dolha au vorbit astăzi și despre viitoarele nume pe care această formațiune politică le va propune în vara lui 2020 la alegerile locale. Declarațiile celor doi lideri politici, vine în contextul în care, președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan a anunțat că viitorul candidat al PNL  la fotoliul de primar al Bistriței va fi stabilit în urma a analizelor ce vor fi făcute pe două sondaje de opinie. Potrivit lui Hangan, prima cercetare sociologică va fi realizată în luna mai, iar a doua, mai complexă, în luna septembrie a lui 2018.

Stelian Dolha: ” În 2020, și aici nu vorbesc doar de primăria Bistrița, ci de candidaturile pe care liderii liberali trebuiesc să le asume, indiferent că e vorba de primăria Bistrița, consiliul municipal sau președinția Consiliului Județean, pentru că pentru a ajunge în Parlament e obligatoriu să intri în bătălia alegerilor locale. Nu poți să faci joc de gleznă, să spui: candidez, nu candidez. Trebuie să vă spun că Sorin Hangan a anunțat toată povestea asta cu respectivele candidaturi înainte de-a se ști metodologia după care vor fi stabiliți cei care vor intra în bătălia electorală din 2020. Acum lucrurile sunt clare: numele cele mai bine cotate, cele mai bine poziționate în urma a două sondaje de opinie, vor fi desemnate să intre în cursa electorală. Așa e cel mai corect, așa e cel mai bine!”, a spus Stelian Dolha.

Ioan Turc: ” O candidatură la primăria Bistrița poate fi asumată și de Sorin Hangan, de Stelian Dolha dar și de Ioan Turc, adică chiar eu pot să fiu candidatul PNL la primăria Bistrița. Ceea ce este sigur, este faptul că vom avea cele mai bune liste, cei mai buni oameni și, care vor câștiga alegerile locale”, a spus și Ioan Turc.

La finele lunii martie a.c. , liderul PNL Bistrița a spus următoarele: ” Deschidem partidul, deschidem organizația municipală pentru toți cei care vor să aducă un plus de bine, persoanlități marcante ale societății civile . Îi așteptăm să vină la partid, să discutăm cu ei, să vedem ce intenții au. În privința candidaturilor, toși cei care se simt în stare, pot să vină, să ne spună de ce ar vrea să candideze, iar acest lucru nu e valabil doar pentru membri PNL, ci și pentru oameni puternici, dornici să facă politică liberală”, a spus Hangan.

Întrebat cum va fi stabilit numele celui care va candida din partea PNL la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, Sorin Hangan a precizat că în funcție de numărul de doritori, va exista un sistem de diferențiere, o sită care va cerne: ” Vor fi doi, trei, poate patru candidați care vor fi măsurați sociologic”.

Hangan a mai arătat că primul sondaj, cel din luna mai, va fi unul strict pentru candidatura la primăria Bistrița și va arată direcția electorală a Bistriței, profilul viitorului candidat, probabil primul nume. În ceea ce privește cel de-al doilea sondaj, acesta va fi făcut în luna septembrie, fiind vorba de o cercetare mai complexă și care va viza candidaturi pentru municipiul Bistrița, cele trei orașe dar și cele 58 de comune.

Categoria: Politica