PNL va ataca în instanţă listele de semnături de la Sîngeorz Băi

PNL va ataca în instanţă listele de semnături de la Sîngeorz Băi

Este una din informaţiile confirmate de preşedintele PNL BN, Ioan Turc la conferinţa de presă a acestei formaţiuni politice. Alături de liderul organizaţiei municipale Sorin Hangan, Turc a vorbit şi despre situaţia inedită de la Sîngeorz Băi, acolo unde poziţia lui Traian Ogâgău este periclitată de organizarea unui referendum care să îl demită din funcţia de primar ales în iunie 2016.

Potrivit lui Turc, totul depinde de care va fi cadrul legal care va sta la baza organizării referendumului: „ Există un concurs de legi care reglemetează toate aceste lucruri: în legea administraţiei publice locale se stipulează ceva, iar în legea 3 a referendumului se spune altceva. Aşteptăm ca Autoritatea Electorală Permanentă să ne spună care este cadrul legal care se va aplica şi, dacă va fi nevoie vom ataca în instanţă comunicările AEP”, a spus Ioan Turc.

De altfel, preşedintele Turc a vorbit despre faptul că PNL va ataca în instanţă listele cu semnături: „ Am văzut cu ochii mei că există o semnătură dată de către o persoană pentru mai multe nume existente pe lista respectivă, cu acelaşi instrument de scris şi cu o grafie identică. Vom face tot ceea ce trebuie din punct de vedere juridic şi politic pentru ca această acţiune instrumentată de către PSD să nu aibă sorţi de izbândă”, a explicat liderul liberal.

Precizăm faptul că primarul Traian  Ogâgău a trimis o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a se edifica cu privire la procentul celor care trebuie să se prezinte la urne pentru validarea referendumului, dacă acesta va avea loc. Oricum edilul din oraşul staţiune este decis ca în cazul unui aviz favorabil asupra cererii, să o conteste pe toate căile de atac posibile.  În perioada următoare, primarul Ogâgău  este decis să scoată pe piaţă un ziar al sângeorzenilor de pretutindeni pentru a prezenta “exact ceea ce a găsit în Primărie şi ceea ce este acum”

 

 

Categoria: Politica