PNL şi USR dau mâna cu PSD și execută PMP!

PNL şi USR dau mâna cu PSD și execută PMP!

Deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, a criticat astăzi în termeni duri majoritatea PSD-ALDE, cât mai ales PNL şi USR, partide pe care Simionca le acuză de faptul că şi-au dat “mâna” cu majoritatea, executând PMP-ul lui Tomac.

“Oricât îmi doresc ca opoziția să fie unită şi să luptăm împotriva majorității parlamentare, PSD&ALDE (UDMR+MIN), e aproape imposibil când vezi că PNL şi USR dau mâna cu PSD și execută PMP. Se reconfirmă faptul că, banii şi funcțiile pot cumpăra aproape orice”, spune Simionca.

Despre ce este vorba?

Prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă, primul scandal. Liderii PMP Eugen Tomac şi Valeriu Steriu au anunţat că au fost informaţi de faptul că formaţiunea pe care o reprezintă nu va mai fi reprezentată în conducerea Camerei Deputaţilor, scrie stiripesurse.ro

PMP acuză o “execuţie” după ce PSD, ALDE, PNL şi USR s-ar fi înţeles să înlocuiască reprezentantul PMP în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor cu un reprezentant al grupului minorităţilor naţionale.

“Azi de dimineaţă am fost convocaţi la o şedinţă a liderilor grupurilor parlamentare, la ora 9.30, pentru a fi informaţi de către PSD că PMP nu va mai face parte din viitorul Birou Permanent. Deşi am făcut parte în prima sesiune, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputaţilor, astăzi PSD, pentru că nu vrea să aibă voci incomode în BP, a trecut la executare. Mai grav este că am fost informaţi, nu a existat niciun fel de negociere politică, că PMP nu va mai face parte din BP, în condiţiile în care noi avem mai mulţi parlamentari decât ALDE”, a declarat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP.

Categoria: Politica