PNL şi PMP au votat contra desemnării lui Florin Iordache pentru vicepreşedinţia Camerei Deputaţilor

PNL şi PMP au votat contra desemnării lui Florin Iordache pentru vicepreşedinţia Camerei Deputaţilor

Social-democratul Florin Iordache a fost ales marți în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, cu 211 voturi „pentru” și 77 „împotrivă”. Votul a fost secret cu bile. Pentru alegerea vicepreședintelui Camerei inferioare a Legislativului este necesară majoritatea voturilor deputaților prezenți la ședință. Florin Iordache, fost ministru al Justiției, a fost propus de PSD pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.Această funcție a rămas vacantă în urma numirii Rovanei Plumb în funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Între cele 77 de voturi “împotrivă” se găsesc şi cele ale deputaţilor PNL şi PMP, contra votând atât Robert Sighiartău dar şi Ionuţ Simionca.

ROBERT Sighiartău: “ Era normal să am un asemenea vot. Nu c red că domnul Florin Iordache ar trebui să ocupe funcţia de vicepreşedinte, dar, voturile noastre sunt insuficiente, deşi, Florin Iordache îşi primeşte cadoul de la partidul care l-a făcut ministru. O sinecură politică, nimic altceva”, spune deputatul liberal.

IONUŢ Simionca: „Domnul Iordache și-a demonstrat deja „calităţile”. Incompetență, comunicare deficitară şi aroganţă sunt singurele calificative care îl pot descrie. Un ministru care răspunde la orice întrebare cu „altă întrebare” nu are ce căuta în nicio structură de conducere a statului. Or, funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor este una extrem de serioasă şi responsabilă, calităţi pe care domnul Iordache nu le poate onora. Întrucât noi nu ne putem declara reprezentaţi de un astfel de personaj, PMP a votat  împotriva alegerii domnului Iordache în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Din păcate, voturile noastre au fost insuficiente”, a declarat Ionuţ Simionca, deputat PMP.

Categoria: Politica