PNL pregăteşte o MOŢIUNE DE CENZURĂ

PNL pregăteşte o MOŢIUNE DE CENZURĂ

Partidul Naţional Liberal ar putea depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Viorica Dăncilă, având în vedere că parlamentarilor partidului li s-a cerut să nu-şi programeze vacanţe în perioada 14-21 noiembrie, când ar putea fi votată de plenul camerelor reunite. Remanierea programată în această săptămână nu îi mulţumeşte pe liberali, care consideră că nu este decât felul în care Liviu Dragnea îşi mituieşte baronii loiali şi îi pedepseşte pe cei răzvrătiţi.

”Din punctul de vedere al PNL, remanierea trebuie să înceapă cu premierul, cu Viorica Dăncilă, care este cea mai nepotrivită persoană să conducă un guvern,” a declarat Ludovic Orban, după şedinţa de luni Biroului Executiv al PNL. ”Considerăm că doamna Dăncilă, care zice că face evaluarea miniştrilor, nu are capacitatea nici măcar să se auto-evalueze pe ea, dar pe alţi miniştri. Ca atare, considerăm că această remaniere nu va aduce nimic bun României şi că în continuare, România nu are Guvern. Nu există altceva decât slugi ale baronilor PSD, care nu răspund decât ordinelor date de Liviu Dragnea.”

Preşedintele PNL a comentat că remanierea guvernamentală anunţată pentru această săptămână este felul în care Liviu Dragnea îi va mitui pe baronii locali care l-au susţinut să-şi păstreze funcţia de preşedinte al partidului, în timpul puciului condus de Gabriela Firea.

”Am discutat despre aşa zisa remaniere guvernamentală care se discută astăzi. Şi mâine şi poimâine se va mai discuta despre ea. Din punctul nostru de vedere această remaniere guvernamentală nu este altceva decât un mod prin care Liviu Dragnea dă şpaga către baronii care i-au salvat scaunul de preşedinte, oferindu-le nişte poziţii şi şi pedepseşte pe baronii care s-au răsculat împotriva lui,” a afirmat Orban.

Biroul Executiv al PNL a votat, în şedinţa de luni, ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureştiul, în intervalul 14-21 noiembrie, semn că partidul se pregăteşte să depună o moţiune de cenzură împotriva guvernului, care ar putea fi votată în acea perioadă.

Printre cele mai vocale partide din Opoziţie care cer depunerea unei moţiune de cenzură este PMP. Încă din vară, fondatorul PMP Traian Băsescu atrage atenţia că este ultimul şi cel mai potrivit moment pentru a încerca dărâmarea guvernului Dăncilă.

Categoria: Politica