PNL CERE cere Parlamentului să voteze Legea votului prin corespondență

PNL CERE cere Parlamentului să voteze Legea votului prin corespondență

Biroul Permanent Național al PNL întrunit sâmbătă la Gura Humorului a adoptat o rezoluție prin care cere Parlamentului să voteze Legea votului prin corespondență astfel încât cel târziu în data de 1 noiembrie legea să fie publicată în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, după ședința BPN și a grupurilor parlamentare reunite care s-a desfășurat la Casa de Cultură din Gura Humorului.La această întrunire a liderilor liberali, PNL BN a fost reprezentat de parlamentarii liberali Ioan Oltean şi Stelian Dolha, senatorul Cristian Florian etc.

 

 

 

Gorghiu a declarat că Legea  votului prin corespondență este o prioritate legislativă a PNL pentru actuala sesiune parlamentară fiind un proiect care ține de sănătatea democrației în România.

Votarea acestei legi, a opinat liderul liberal, reprezintă o datorie a întregii clase politice nu doar a PNL. Ca atare, a subliniat Gorghiu, PNL solicită tuturor partidelor politice parlamentare să-și exprime public și prin vot poziția față de această lege. ”Dacă vom vrea să dăm diasporei dreptul de a vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 2016 avem obligația să ne încadrăm în acest calendar. Nu a existat o voce în PNL care să nu observe faptul că s-a tergiversat foarte mult acest proiect. Avem o lege, avem un draft al proiectului care se alfă în dezbatere în comisia de cod electoral, a fost dezbătută această lege cu toate asociațiile din diaspora, a fost adusă ala cunoștința celor din statele europene prin reprezentanții în ambasadele lor aflate în România. E foarte important să vedem că această lege va deveni realitate și un detaliu pe care colegii de la PSD probabil nu îl știu au participat la elaborarea acestei legi și cei de la Autoritatea Electorală Permanentă. Ca atare este un proiect care ține cont de toate opiniile. Evident că este perfectibil,  evident că acceptăm orice propunere de îmbunătățire, de securizare a votului dar nu vreau să cred că în ciuda nuanțării discursului liderului de la PSD nu vom avea această lege finalizată”, a declarat Gorghiu.

citeşte mai multe pe: https://svnews.ro/

 

Categoria: Politica