PNL BN: PSD a politizat întreaga afacere Vitalia

PNL BN:  PSD  a politizat întreaga afacere Vitalia

Liderii liberali bistriţeni, Robert Sighiartău şi Ioan Turc acuză PSD de faptul că a politizat întreaga afacere Vitalia, numind social-democraţi în ADI Deşeuri.Mai mult, preşedintele interimar Robert Sighiartău a cerut demisiile tuturor celor care au luat deciziii în ADI Deşuri. „ E vorba doar de decizii politice şi nimic altceva”, a conchis Sighiartău.

Retragerea Vitaliei din sistemul de colectare a deşeurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud nu este decât consecinţa politizării excesive a actului de decizie de la nivelul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri. Cei care susţin acest lucru sunt liderii PNL Bistriţa-Năsăud, Robert Sighiartău şi Ioan Turc. Acestui demers s-araliat şi Florin Urâte.

ROBERT SIGHIARTĂU: ”Suntem îngrijorați de situația înregistrată în Bistrița-Năsăud în ceea ce privește colectarea deșeurilor. Am tot așteptat ca această situație de criză să se rezolve, nedorind să speculăm politic această împrejurare nefericită pentru cetățenii județului. Suntem într-o situație fără precedent în județul nostru, CJ și ADI Deșeuri nu au reușit să gestioneze corect această problemă și suntem în incapacitatea de a colecta gunoaiele. Consilierii județeni PNL au atras de nenumărate ori atenția, încă de acum doi ani, că dacă nu se vor lua măsuri concrete în relația cu compania Vitalia vom ajunge într-o situație de criză. Iată că am ajuns în această situație de criză” .

IOAN TURC: „Constatăm astăzi falimentul acestei proaste gestionări. În secolul XXI nu mai poți face curățenie cu mătura. Aș fi preferat ca măcar la nivelul municipiului reședință de județ să fi existat măcar un operator local de salubritate”

FLORIN URÂTE: „Au avut totul. Și transport și depozitare. Au câștigat sublicitând, apoi și-au dublat tarifele. Dublarea tarifelor a fost un moft al operatorului, care le-a fost acceptat. Eu cred că măcar acum, în această situație de criză, ADI Deșeuri ar trebui să își intre serios în rol”

Cei doi lideri liberali spun că  o soluție pe termen scurt ar fi ca fiecare UAT să închirieze autovehicule speciale care să asigure transportul la groapa de gunoi. În timpul acesta, bineînțeles, trebuie lucrat la un caiet de sarcini sănătos pentru un contract care să nu ne mai aducă în situația în care ne-au adus acum Vitalia și ADI Deșeuri.

 

Categoria: Politica Locala