PNL a intrat în reorganizare: vin alegerile din 2016

PNL a intrat în reorganizare: vin alegerile din 2016

La Consiliul Naţional, liberalii au validat şi unificarea funcţiei de secretar general al PNL, sub conducerea primarului Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, precum şi unificarea conducerii organizaţiei PNL Bucureşti, la conducerea căreia a fost propus prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu. Ca urmare a unficării funcţiei de secretar general al PNL, Gheorghe Flutur şi Marian Petrache, care şi-au păstrat mandatul de SG, după fuziunea PNL-PDL, vor deveni prim-vicepreşedinţi PNL.
PNL va renunţa la conducerea bicefală a organizaţiei Bucureşti, deţinută de prim-vicepreşedinţii Anca Boagiu şi Teodor Atanasiu, urmând ca şefia PNL Bucureşti să fie preluată de Cătălin Predoiu.

Acesta ar urma să prezinte un plan de acţiune pentru cea mai mare organizaţie a formaţiunii liberale. La Consiliul Naţional, PNL va valida, de asemenea, şi hotărârea potrivit căreia candidaţii pentru funcţia de primar la alegerile locale devin preşedinţii organizaţiilor locale, excepţie făcând liderii filialelor judeţene de partid.

PNL va lua în discuţie, vineri, şi stadiul pregătirii alegerilor locale de anul viitor. Liberalii înscrişi în competiţia electorală, în Bucureşti şi în ţară, vor trebui să corespundă criteriilor de integritate, dar şi să aibă, potrivit sondajelor realizate, cele mai mari şanse de câştig şi cel mai mare potenţial de creştere în lunile următoare. Deşi anunţarea candidaturii europarlamentarului PNL Cristian Buşoi la Primăria Capitalei nu a fost înscrisă oficial pe ordinea de zi, este de aşteptat ca acest subiect să fie pe agenda CN, în condiţiile în care organizaţia Bucureşti a anunţat, joi seară, că îl va susţine pe Buşoi în cursa electorală. De altfel, copreşedintele Vasile Blaga declara la începutul săptămânii că, la

Consiliul Naţional, va fi anunţat candidatul partidului. Copreşedinţii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu declarau, săptămâna trecută, că partidul este într-un proces de evaluare a potenţialilor candidaţi la alegerile locale, afirmând că sunt încă sondaje în lucru şi că acolo unde rezultatele nu sunt cele aşteptate se vor mai face cercetări sociologice, unele fiind anunţate pentru luna februarie.

Categoria: Politica