PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ sau despre locul unde au dispărut ochii de pisică de pe DN 15A

PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ sau despre locul unde au dispărut ochii de pisică de pe DN 15A

Parapeții mobili și stâlpișorii de pe marginea drumului național 15 A au rămas fără ochii de pisică, folositori șoferilor pe timp de ceață sau pe timpul nopții. Dispariția butonilor reflectorizanți ne-a fost semnalată de foarte mulți dintre cei care circulă pe această arteră națională.

Reflectorizantele au fost montate pe data de 11 septembrie, atunci când premierul Victor Ponta a luat parte la inaugurarea acestui drum național, lucrare finanțată prin intermediul Băncii Europene de Investiții.

 

Misterul dispariției butonilor reflectorizanți ne-a fost lămurit de șeful secției Bistrița-Năsăud a Companiei de Drumuri Naționale, Alexandru Slavita, administratorul lui DN 15 A. El ne-a confirmat faptul că ochii de pisică au fost demontați de angajații firmei constructoare, de teama hoților, ei urmând să fie remontați atunci când va avea loc recepția oficială a celebrului deja DN 15 A.

 

 

Reabilitarea DN 15 A a fost adjudecată în anul 2011 de compania Strabag, investiţia fiind finanţată de Banca Europeană de Investiţii. Valoarea lucrărilor a ajuns la 162,9 milioane de lei. În ciuda faptului că durata contractului a fost de 24 de luni, abia la trei ani distanţă de la demararea acestora investiția a fost inaugurată pe data de 11 septembrie. Atunci, atât pe parapeții mobili, pe stâlpișorii de pe marginea lui DN 15 A, constructorul montase acești catadioptrii reflectorizanți. La o lună distanță de recepție, ochii de pisică au dispărut din peisaj, lăsându-i pe șoferi cu ochii în soare, ca să spunem așa.

 

Reamintim faptul că modernizarea a presupus refacerea covorului asfaltic pe 46,6 kilometri, reabilitarea podurilor, lăţirea părţii carosabile, amenajarea şanţurilor, precum şi a intrărilor în curţi. De asemenea au fost montate insule de calmare a traficului.

Categoria: Administratie